Atunci când suferi de reflux esofagian, nu ”îți vine înpaoi” doar mâncare, ci și acid gastric, bilă și sucuri pancreatice. Dacă senzația apare de mai mult de două ori pe săptămână, ar trebui să iei măsuri. Refluxul gastric poate duce și la afecțiuni mai grave. De aceea, trebuie ținut sub observație de un medic și să urmezi tratamentul dat de el.

Materia acidă care ajunge în esofag cauzează inflamații, iritații și chiar cicatrici. Refluxul esofagian înrăutățește simptomele în caz de alte probleme de sănătate cum ar fi astmul bronșic și crește riscul de a face cancer esofagian.

Refluxul esofagian poate fi ameliorat prin regim

Dacă ai reflux esofagian și ai probleme cu greutatea, cel mai bine ar fi să încerci să slăbești, Studiile arată că pierderea a 10 procente din grăsime poate ameliora simptomele. Totodată, ar trebui să ții o dietă anti-reflux, prin eliminarea alcoolului, produselor care conțin cofeină sau cacao, grăsimilor și a condimentelor. Totodată, dacă fumezi ar fi bine să te lași sau, măcar, să scazi numărul de țigări fumate. Începe-ți ziua bând o cană cu apă călduță. Include în dieta ta 10 migdale pe zi. Sunt alcaline și ajută la reglarea ph-ului. Sunt și o sursă bună de calciu. Bea 60 ml de suc de aloe vera neprocesat pe zi.

Apă de la robinet sau apă de la sticlă? Care este mai bună și cât de important este ph-ul apei!

Remedii anti-reflux esofagian

  • Bea o cană cu apă în care ai dizolvat o lingură de bicarbonat de sodiu. Nu e prea gustos, dar este eficient.
  • Bea una-două linguri de oțet de mere amestecat în apă pe zi. Îndulcește cu miere. Îl mai poți pune în ceai în loc de lămâie. Unora chiar le place gustul. În mod greșit, mulți cred că refluxul esofagian este provocat de acidul în exces din stomac. Dar ultimele cercetări arată că este tocmai pe dos. De aceea, în acest caz ajută să mânânci varză acră. Și după mesele care îți fac probleme, delectează-te cu un măr roșu pentru a stimula producția de acid.

Citește mai multe în dicționarul medical despre…

Boala de reflux gastroesifagian

Refluxul gastroesofagian la sugari

Sursa foto: 123rf.com