Pentru a preveni meningita spală-te pe mâini frecvent. Acest gest simplu – de a te spăla pe mâini înainte de a mânca, după ce ai folosit toaleta, după ce te-ai întors acasă sau după ce ai mângâiat un animal de casă, poate fi un mod eficient de a preveni meningita. Dacă te speli pe mâini, vei putea elimina microbii care cauzează boala înainte ca ei să pătrundă în corp.

Remedii naturale pentru meningită – Usturoiul

Este un aliment foarte accesibil și ieftin, dar care are efecte benefice uriașe. El poate preveni și trata numeroase boli infecțioase (inclusiv meningita). Alicina, ingredientul activ din usturoi și alți compuși organici ai săi au efecte antivirale și antibacteriene. Pacienții care au deja meningită pot fi ajutați să scape mai repede de infecție.

Remedii naturale pentru meningită – Ciuperca Reishi

Ciuperca Reishi are o culoare roșu aprins, dar nu este otrăvitoare. Pacienții cu meningită ar putea beneficia dacă o folosesc. Componenții acestei ciuperci stimulează sistemul imunitar să lupte cu boala. Combat inflamațiile cauzate de meningită.

Remedii naturale pentru meningită – Alga Chlorella

Pacienții care iau suplimente care conțin această algă monocelulară se vor simți mai bine datorită conțiunutului ei ridicat în clorofilă. Aceasta are o structură asemănătoare hemoglobinei. Ca urmare, corpul este stimulta să producă mai multe globule roșii, ceea ce duce la o oxigenare mai bună a țesuturilor. Sângele se reîmprospătează. Convalescentul își revine mai ușor, iar sechelele sunt evitate.

Remedii naturale pentru meningită – Uleiul de cocos

Dacă este vorba de meningită fungică, uleiul de cocos ajută la eliminarea infecției fungice care a provocat-o. Studii din 2015 arată că uleiul din nucă de cocos este un bun antifungic. Are efecte similare medicamentelor de sinteză. Inhibă dezvoltarea ciupercii Candida albicans sau a altor ciuperci care apar în sistemul digestiv.

Citește și: Peste 50 % dintre români cu meningită bacteriană mor!

Sursa foto: shutterstock.com