Alimentele foarte picante pot conduce la hiperaciditate, dar mai există și alți factori responsabili de arsurile la stomac. Alimentele care nu conțin suficiente fibre, rafinate și procesate pot constitui unul dintre acești factori. Stresul cronic, insomnia sau anxietatea pot fi o altă cauză a producerii arsurilor gastrice. Fumatul și consumul de alcool contribuie de asemenea la creșterea acidității la nivelul stomacului.

 

Există, din fericire, numeroase soluții naturale la care poți apela pentru a scăpa de disconfort. Iată câteva dintre acestea:

Tratează hiperaciditatea cu ghimbir

Ghimbirul este un tratament natural foarte eficient pentru aciditatea gastrică. De fapt, se recomandă să adaugi la orice fel de mâncare puțin ghimbir pentru a preveni apariția hiperacidității. Rade o bucată de ghimbir, pune ghimbirul ras într-un borcănel și presară puțin din acesta peste fiecare porție de mâncare.

Tratează hiperaciditatea cu mentă

Menta este un aliment ideal pentru tulburările digestive. Rupe câteva frunze proaspete de mentă, toacă-le și toarnă peste ele apă fierbinte. Bea zilnic lichidul obținut și mestecă și bucățile de frunze. Poți de asemenea să apelezi la un storcător ca să obții suc de mentă din frunzele proaspete și din tulpinile mai fragede. Consumă regulat sucul de mentă.

Tratează hiperaciditatea cu busuioc

Busuiocul, ca și menta, are un rol important în reglarea digestiei și calmează iritațiile și inflamația de la nivelul stomacului. Mestecă în fiecare zi 2-3 frunze de busuioc pentru a reduce hiperaciditatea gastrică. Sau toacă frunzele de busuioc și adaugă-le peste mâncare. Pesto este o pastă tradițională provenită din Italia obținută din busuioc cu usturoi, sare și semințe de pin cu ulei de măsline. Prepară un pesto special pentru 2324 din busuioc frecat în mojar cu sare până devine ca o pastă și ulei de măsline.

Tratează hiperaciditatea cu aloe vera

 

Aloe vera este o adevărată plantă medicament care se folosește în tratamentul a numeroase afecțiuni. Rolul său în calmarea acidității gastrice și a durerilor abdominale este binecunoscut. Aloe vera acționează ca un strat protector care acoperă mucoasa stomacală și o apără de aciditate. Consumă zilnic o lingură de suc de aloe vera pe stomacul gol.

Foto: Pixabay