Gastritele hiperacide sunt o consecință a hipersecreţiei şi hiperacidităţii sucului gastric. Cauzele pot fi multiple: alimentaţia neregulată şi neraţională, abuzul de alcool, de tutun, de condimente, de ceai sau de cafea. Nu în ultimul rând, aceste tulburări apar şi ca urmare a stresului, a surmenajului fizic şi psihic”, explică dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Remedii naturale pentru gastrita hiperacidă. Argila albastră

Un alt tratament de ajutor este cel cu argilă albastră. Se bea un pahar cu apă argiloasă cu minim o jumătate de oră înaintea meselor principale. Se prepară dintr-o lingură rasă de pudră de argilă la un pahar cu apă. Se lasă de seara până dimineața. Se amestecă și se bea. Se consumă timp de 3 săptămâni, chiar dacă apar semne de vindecare. După aceea, timp de o săptămână se consumă apa decantată după ce a fost amestecată cu argilă, fără depunerile de jos. Cura externă constă în aplicarea de cataplasme pe partea suprioară a abdomenului, între mese. Se amestecă argila cu apă plată sau de izvor până la obținerea unei paste de consistența smântânii. Se acoperă cu cu celofan și bandaj de tifon. Se lasă să acționeze timp de una-două ore. Se reia tratamentul până la vindecare.

Citește și: Ceaiuri calde, pentru dureri stomacale

Remedii naturale pentru gastrita hiperacidă. Aloe Vera calmează durerile

Aloe Vera calmează arsurile stomacale și refluxul esofagian. Așa că este remediul ideal pentru gastrita hiperacidă. Atunci când simți iritații, un pahar cu suc natural de Aloe Vera te poate ajuta. Pentru un tratament de durată, bea o jumătate de cană de suc de Aloe înaintea meselor principale. Cumpără un suc natural 100 % sau prepară-l secționând o frunză proaspătă de aloe pe lungime. Ia gelul din interior și amestecă-l cu puțină apă.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com