Remedii naturale pentru durerea de măsea. Cuișoarele, antiseptice

Cuișoarele nu sunt doar niște condimente bune pentru vin fiert sau dulciuri, ci au și proprietăți antiseptice și anestezice. Uleiul de cuișoare poate amorți durerea de măsea și reduce inflamația. Acesta conține eugenol, care este un antiseptic natural. Pune o cantitate mică de ulei de cuișoare pe o bucățică de vată. Dacă pare prea puternic, poți dilua cu o lingură de ulei de măsline sau de apă. Aplică de câteva ori pe zi. Poți mesteca și cuișoare (o bucată) de trei-patru ori pe zi.

Citește și: Cum tratezi artrita degetului mare prin metode naturale

Mergi la medic dacă…

Chiar dacă folosești remedii naturale pentru durerea de măsea și pare să-ți treacă, trebuie să mergi la medic. Fă-ți programare urgent dacă durerea de măsele este însoțită de următoarele simptome:

  • febră
  • probleme de respirație sau de înghițire;
  • durere generală care durează mai mult de una-două zile;
  • inflamație;
  • durere atunci când muști sau mesteci;
  • gingiile sunt anormal de roșii;
  • ai puroi.

 

Remedii naturale pentru durerea de măsea: Fructe și legume de ajutor

Durerea de măsea poate fi cauzată de un abces. Abcesul dentar este o colecţie purulentă, constituită plecând de la un focar local de infecţie. Fructele şi legumele recomandate sunt numai o soluţie de moment pentru diminuarea durerilor, până la prezentarea la medicul stomatolog. Smochinele se aplică ușor încălzite pe gingie, în dreptul măselei afectate.

Dr. farmacist Ovidiu BojorPentru a calma durerea de măsea, se face o tinctură din 20 g hrean ras macerat timp de două săptămâni în 100 ml alcool. Se pun tampoane îmbibate cu această tinctură în dreptul cariei. Dacă nu ai avut timp să faci tinctură aplică hrean ras. Sucul frunzelor de pătrunjel calmează și el nevralgiile dentare. Se poate aplica suc de pătrunjel cu alcool de 70° în părţi egale. Se îmbibă un tampon de vată care se pune în dreptul cariei. Se mai poate pune ceapă fiartă, călduță, pe gingie, în dreptul abcesului.”

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com