Remedii naturale pentru durerile de cap. Arome relaxante

Dacă durerea de cap este cauzată de încordarea mușchilor și simți nevoia de căldură, atunci poți aplica o compresă caldă sau poți ține foehnul cald în dreptul cefei, gâtului sau al umerilor. Dacă ești și foarte stresată sau obosită, te poți relaxa în baia caldă (38°) timp de 15-20 de minute. Toarnă în cadă câteva picături de ulei de lavandă. Poți pune ulei de lavandă în lampa de aromaterapie pentru a beneficia de calitățile sale calmante. Înainte de culcare, pune lângă pat o farfurie cu apă fierbinte pe care plutesc 8 – 10 flori de crizantemă. Pune sub pernă un săculeț cu plante uscate: cimbru, pelin, mușcată, hamei și mentă.

Citește și: Durerea de cap declanșată de activitatea sexuală

Remedii naturale pentru durerile de cap. Ceaiuri calmante

Ceaiul de gălbenele are efect bun în cazul migrenelor care însoțesc menstruația. Pentru dureri persistente de cap, poți face o cură cu ceai din rădăcină de brusture. Se prepară o infuzie dintr-una sau două lingurițe de plantă la o cană cu apă. Se beau zilnic două-trei căni cu ceai timp de trei luni. Un alt remediu este pulberea de salcie din care se iau două-trei grame pe zi. Totuși, este nevoie să consulți medicul înainte de utilizare pentru că pot apărea probleme la stomac.

Citește și: De ce apar durerile de cap și cum le poți trata prin metode naturale

Remedii naturale pentru durerile de cap. Măghiranul, antinevralgic natural

”Măghiranul acționează ca analgezic, sedativ și vasodilatator. Este de ajutor în caz de dureri de cap, tensiune nervoasă, stres, insomnie, dar este contraindicat în sarcină. Se poate folosi pentru a condimenta mâncarea sau sub formă de infuzie, preparată din una-două lingurițe la o cană cu apă. Uleiul esențial din această plantă se folosește în lămpile de aromaterapie, dozat după instrucțiunile de pe ambalaj. Se mai poate folosi pentru a masa tâmplele și fruntea. La fel, uleiul de mentă, are și el un bun efect împotriva migrenelor,spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com