Arterita este o boală a arterelor din zona picioarelor, cauzată de niște ”dopuri” în interiorul vaselor de sânge. Astfel, se blochează sau se îngreunează circulația. Mușchii și celelalte țesuturi nu ajung să fie irigate corespunzător cu sânge. Simptomele apar mai ales la efort. Este o afecțiune gravă pentru că principala cauză a arteritei este ateroscleroza, afecțiune care determină și alte probleme grave de sănătate: infarct miocardic și alte afecțiuni cardiace sau atac vascular cerebral. Pe lângă tratamentul indicat de medic, folosește remedii naturale pentru arterită. Așa te vei asigura că nu vei ajunge la complicații și nu te vor mai durea picioarele.

Remedii naturale pentru arterită. Schimbarea stilului de viață

Vestea bună e că, dacă arterita este depistată din timp, toate aceste probleme pot fi prevenite. Este foarte important să asculți de sfatul medicului tău. El recomandă un anumit tratament în funcție de cât de avansată este boala. În plus, este necesară schimbarea stilului de viață. Fumatul este foarte dăunător și cei care au acest viciu ar trebui să se lase. Pe de altă parte, oricât ar fi de dureros și neplăcut, trebuie să faci mișcare de cel puțin trei ori pe săptămână.

Nu ignora durerile de picioare

Remedii naturale pentru arterită. Regim alimentar de ajutor

”Regimul alimentar joacă un rol deosebit în această afecţiune”, spune dr. farmacist Ovidiu Bojor care recomandă 5-6 mese ușoare pe zi. ”Carnea de pasăre, vită şi peştele alb sunt permise doar de două-trei ori pe săptămână. Sarea de bucătărie trebuie folosită cu zgârcenie. În cazul în care afecțiunea este însoțită de hipertensiune, ar trebui eliminată complet. Mai indicate sunt produsele lactate, albuşul de ou fiert tare (nu însă şi gălbenuşul), pastele făinoase, supele de zarzavaturi, cartofii copţi sau fierţi în coajă, salatele de crudităţi de sezon”, spune specialistul.

Remedii naturale pentru arterită. Tratament cu fructe de pădure

Există și anumite alimente care au efect de medicament în arterită. Ovidiu Bojor te sfătuiește să consumi afine, ca atare, în cantitate de până la o jumătate de kilogram pe zi. Mai poți face un decoct dintr-o linguriţă de afine uscate la o cană sau macerat la rece. Lași să stea acoperit în apă timp de 8 ore. Se beau două căni pe zi. Fragii au proprietăţi antiaterosclerotice. Scad ușor tensiunea arterială și au acțiune diuretic-depurativă. Provoacă eliminarea excesului de colesterol din sânge. Se consumă ca atare, chiar în cure cu 300-500 g până la 1,5 kg pe zi, de preferinţă dimineaţa.

Citește mai multe despre vasculită în dicționarul medical

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI