CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Inflamația este modalitatea de combatere a infecțiilor și de vindecare a organismului. Totuși, în unele situații, inflamația poate scăpa de sub control și poate dura mai mult decât este necesar. Aceasta se numește inflamație cronică, iar studiile au legat-o de multe boli, inclusiv diabet și cancer. Află ce remedii împotriva inflamației cronice poți folosi.

Dieta joacă un rol crucial în sănătatea ta. Ceea ce mănânci, inclusiv diverse plante și condimente, poate combate inflamația cronică.

Citește și: Cele mai bune alimente care întrețin sănătatea creierului

Remedii împotriva inflamației cronice: Cardamomul

Cardamomul (Elettaria cardamomum) este un condiment originar din Asia de Sud-Est. Are o aromă complexă, dulce, picantă.

Cercetările sugerează că administrarea suplimentelor de cardamom poate reduce markerii inflamatori. Un studiu de 8 săptămâni efectuat pe 80 de persoane cu prediabet a constatat că administrarea zilnică a 3 grame de cardamom a redus semnificativ markerii inflamatori. În mod similar, un alt studiu a arătat că administrarea de 3 grame de cardamom pe zi a redus markerii inflamatori în boala hepatică grasă a ficatului non-alcoolic.  

Remedii împotriva inflamației cronice: Piperul negru

Piperul negru este cunoscut ca regele condimentelor, fiind popular în întreaga lume. În mod tradițional, oamenii foloseau piperul negru pentru a trata anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi astmul, diareea și multe alte afecțiuni gastrice.

Cercetările sugerează că piperul negru și principalul său compus activ, piperina, pot juca un rol în reducerea inflamației în organism.

La animalele cu artrită, piperina a contribuit la reducerea umflării articulațiilor și a markerilor de inflamație.

La șoarecii cu astm bronșic și alergii sezoniere, piperina a contribuit la reducerea frecvenței strănutului.

Cu toate acestea, au fost efectuate cercetări umane limitate cu privire la proprietățile antiinflamatorii ale piperului negru.

Folosește piperul în condimentarea mâncării.

Ginsengul, antiinflamator

Ginsengul este unul dintre cele mai cunoscute remedii împotriva inflamației cronice.

Cele mai populare două tipuri de ginseng sunt ginsengul asiatic (Panax ginseng) și ginsengul american (Panax quinquefolius).

Se spune că ginsengul asiatic este mai revigorant, în timp ce ginsengul american este considerat a fi mai relaxant.

Ginsengul a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, în principal datorită compușilor săi activi care au ca efect reducerea semnelor de inflamație în organism.

Poți fierbe rădăcinile din ginseng pentru a prepara ceai sau să le adăugi în supe. Alternativ, poți lua extract de ginseng ca supliment. Este disponibil sub formă de capsule, tablete sau pulbere la magazinele de produse naturale.

Citește și: Remedii naturale pentru durerea de măsea recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Remedii împotriva inflamației cronice: Ceaiul verde

Ceaiul verde (Camellia sinensis L.) conține compuși sănătoși numiți polifenoli, benefici pentru creier și inimă. De asemenea, pot ajuta la pierderea grăsimii corporale și la reducerea inflamației.

Studiile pe animale au arătat că a contribuit la reducerea semnelor de inflamație asociate cu bolile inflamatorii intestinale, colită ulcerativă și boala Crohn.

Polifenolii din ceaiul verde sunt, de asemenea, benefici pentru alte afecțiuni inflamatorii, cum ar fi osteoartrita, artrita reumatoidă, boala Alzheimer, bolile gingivale și chiar anumite tipuri de cancer.

Sursa foto: 123rf.com