Cum se poate face recuperarea respirației după Covid-19? Specialiștii te îÎnvață să respiri (din nou) cum respirai înainte de boală.

Kinetoterapia aduce recuperarea respirației

RestartiX Respirator este un Program gratuit de fizioterapie asistată online pentru recuperarea respirației și îmbunătățirea capacității respiratorii pentru pacienții afectați de Covid-19 sau de BPOC (Bronhopneumopatia obstructivă cronică). A fost conceput de către Alexandru Ilie, fizioterapeut și cofondator al Platformei de Educație și Prevenție în sănătate RestartiX.

„Kinetoterapia respiratorie este o metodă terapeutică bazată pe dovezi demonstrate științific. Și susținute de specialiști în recuperare medicală, pneumologie și cardiologie. Programul RestartiX Respirator se adresează pacienţilor afectați de COVID-19, de alte afecțiuni bronhopulomare cu dispnee (greutate în respiraţie) sau simpla senzație de oboseală apărută după un efort minim.”, spune Alexandru Ilie.

Cum te ajută

Respirația este un proces ce implică peste 12 mușchi în mod direct. Odată cu instalarea unei afecțiuni pulmonare își scad capacitatea funcțională. Prin urmare, programul pentru recuperarea respirației online are ca scop îmbunătățirea capacității respiratorii, antrenând musculatura implicată în procesul respirator. 

Printre beneficiile pe care le oferă gimnastica respiratorie regăsim câteva aspecte foarte importante pentru sănătatea organismului nostru:
– Îmbunățește circulația sângelui în organism;
– Crește capacitatea de efort a organismului;
– Reduce durerile de spate (lombare);
– Reduce stările de depresie;
….și multe alte beneficii.

Antrenamentul contează

Ambasadorul programului RestartiX Respirator, Dr. Alin Popescu este medic primar în medicină sportivă, doctorand. De 19 ani, este membru al stafului medical al federației de Rugby. El recomandă acest program pentru optimizarea respirației cu ajutorul Kinetoterapiei Respiratorii.

„Fiind aproape de sportivii de performanță de aproape două decenii, am învățat cât de importantă este rezistența organismului la efort pentru atingerea performanțelor sportive. În plus, am văzut cu ochii mei cum acest sistem respirator este într-o dinamică permanentă. În funcție de tipul de antrenament practicat. Și cum o pauză de doar 7 zile poate să scadă rezistența organismului în mod vizibil.

Fiecare persoană poate să-și îmbunătățească capacitatea respiratorie. Indiferent de faza în care se află. Prin exerciții blânde și sigure dar cu un impact mare asupra funcției respiratorii. Odată realizate, întregul organism poate să funcționeaze cât mai aproape de fiziologia sa.”, spune dr. Alin Popescu.

Se poate și online

Date fiind condițiile impuse de perioada pe care o traversăm, adaptarea e cheia supraviețuirii. Centrul de fizioterapie asistată online RestartiX oferă alternativa la cabinetele de recuperare clasice. Și pune la dispoziție ședințe de fizioterapie asistată online, în confortul propriei locuințe. 

Programul Respirator Online este complet gratuit și durează 30 de zile. Acest program a fost dezvoltat pe baza tuturor dovezilor științifice ce au demonstrat că o serie de exerciții specifice pot întări musculatura implicată în procesul respirator și astfel capacitatea respiratorie să fie îmbunătățită. 

Sursa foto: RestartX