Directorul regional pentru Europa, Hans Henri P. Kluge, a transmis un mesaj cât se poate de clar: ”Nu vă faceți iluzii! Deși cifrele scad în vestul continenului, țările din est vor simți abia acum impactul total al epidemiei. Următoarele săpătămâni sunt critice pentru Europa”.

„Amenințarea acestei pandemii produce încă o presiune uriașă asupra Europei. Numărul de infectări din toată regiunea continuă să crească. În ultimele zece zile, numărul cazurilor raportate aproape că s-a dublat, ajungând la aproape un milion. Asta înseamnă că jumătate din bilanțul mondial al COVID-19 este în Europa”, a spus acesta, conform Digi24.

Din primele zece țări din regiune cu cele mai multe cazuri de infectare, au fost înregistrate evoluții optimiste în ceea ce privește scăderea infectărilor. Este vorba despre țări ca Spania, Italia, Germania, Franța și Elveția.

Însă, aceste mici semnale pozitive din anumite țări sunt contrabalansate de creșterea constantă sau bruscă a cazurilor în țări ca Marea Britanie, Turcia, Ucraina, Belarus și Rusia. Următoarele săptămâni vor fi critice pentru Europa, a mai spus oficialul.

”Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au respectat aceste restricții naționale și locale săptămâna trecută și să fac apel către toată lumea să continuăm să le respectăm, (…). Nu vă faceți iluzii, în ciuda vremii primăvăratice, încă suntem în mijlocul furtunii. Mai multe țări sunt pe cale să simtă din plin impactul (epidemiei – n.r.)”, a mai declarat Hans Henri P. Kluge.

Vezi și OMS face precizări legat de consumul de alcool și coronavirus. Cei care beau câte un pahar sunt mai feriți sau nu?

Citește și: