Acesta a explicat la TVR că nu există studii care să demonstreze legătura dintre tehnologia 5G și COVID-19.

”Legătura dintre tehnologia 5G și coronavirus nu a fost demonstrată. Totul se află la nivel de zvon pe Facebook. Nu există studii științifice care să susțină această legătură”, spune profesorul Cherecheș.

Faptul că în Wuhan au fost instalate antene 5G chiar înainte de izbucnirea pandemiei este doar o coincidență temporală, mai spune el.

Profesorul Cherecheș dă exemplu epidemia de poliomielită din 1949 din SUA. Cercetătorii au observat atunci că creșterea numărului de persoane infectate, dar și creșterea consumului de înghețată și au conchis că între cele două există o legătură.

Prin urmare, a fost făcută o conexiune falsă și consumul de înghețată a fost interzis. Și acolo a fost vorba de coincidență, explică profesorul. Era vară, iar consumul de înghețată era mare – acesta este singurul adevăr.

S-a mai spus că există un număr mare de îmbolnăviri acolo unde sunt multe antene, mai spune profesorul. ”Antenele mai multe acolo unde și numărul populației este mai mare, deci riscul de îmbolnăvire este mai mare”, a conchis el, în încercarea de a contracara mulțimea teoriilor conspirative de pe Internet.

Vezi și Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor chinezi. Ce grupă de sânge „atrage”virusul ucigaș

Citește și: