Pe numele real Jaime Luiz Gomez, artistul a declarat într-un interviu că inițial când au apărut simptomele cancerului, el a crezut că, de fapt, a luat gripă. „Totul a început cu o durere în spate și la abdomen. Eram atât de ocupat încât nu m-am îngrijorat, dar m-am dus la camera de urgență pentru un control. Simptomele semănau cu cele de gripă”, a povestit Taboo. După ce medicii i-au făcut mai multe analize, i-au pus un diagnostic  cumplit: cancer testicular, stadiul doi, potrivit recistei Self.

„Familia și membrii trupei mea au fost toți șocați, dar Will.i.am (liderul trupei Black Eyed Peas-n.r.) a contactat rapid un doctor foarte bun care mi-a făcut un plan de tratament. A doua zi dimineață m-au operat pentru extirparea tumorii, însă lupta mea împotriva cancerului abia începea” , a mai adăugat acesta.

 

După operație, Gomez a urmat 12 săptămâni de chimioterapie agresivă și intensă, iar acum acesta a reușit să câștige lupta cu cancerul și s-a vindecat.

„Erau momente în care voiam să renunț, însă m-au inspirat poveștile unor sportivi celebri care au trecut prin experiențe similare. Din acest motiv, am vrut să dezvălui și povestea mea ca să îi inspir și eu pe alții”, a adăugat acesta.

Durerile în partea de jos a spatelui pe care le-a acuzat și Gomez reprezintă un simptom avansat al cancerului testicular, alături de dureri de burtă, dureri în piept, dureri de cap și confuzie, în timp ce un nodul sau o umflătură pe testicul este cel mai frecvent simptom.

Simptome asemănătoare gripei, cum ar fi durerile articulare, oboseală și ocazional, febră, nu sunt chiar rare în cazul cancerului, potrivit medicului Jack Jacoub, medic oncolog medical si director de oncologie toracică la Centrul medical Orange Coast Memorial Medical Center din Fountain Valley, California. Acesta a explicat că adesea cancerul secreta hormoni care cauzează durere, slăbiciune generală și febră. Cu toate acestea, aceste simptome sunt destul de nespecifice. O mulțime de afecțiune pot prezenta astfel de simptome”, a declarat medicul.

„Dacă crezi că ai gripă sau te simți bolnav, nu trebuie să te îngrijorezi pentru că acesta nu este neapărat semnul unei afecțiuni grave. Însă, timpul este un factor important în acest caz. Gripa tinde să fie trecătoare, majoritatea oamenilor se fac bine în câteva zile. În cazul cancerului, simptomele continuă pentru o perioadă mai lungă și devin din ce în ce mai severe. Acest lucru ar trebui să-și demonstreze că nu te confrunți cu o gripă trecătoare”, a mai spus acesta.

Cancerul testicular nu este unul foarte frecvent întâlnit, însă cazurile acestui tip de cancer au început să crească dramatic în ultimii ani și are impact mai ales asupra tinerilor și a bărbaților de vârsta a doua.