„Nu trebuie să ne gândim că lucrurile merg spre amerliorare”. „Lucrurile merg spre mai grav”, a declarat Raed Arafat la Antena3.

Cu toate acestea, seful DSU susține că situația este încă sub control.

„Pe plan național, situația este încă stabilă. Nu trebuie să ne gândim că lucrurile merg spre amerliorare. Lucrurile merg spre mai grav. Totul depinde de noi, trebuie să respectăm regulile. Dacă vom respecta recomandările, este foarte posibil să nu ajungem la un număr mare de decese. Dacă lucrurile, însă, iau o turnura pozitivă, atunci este foarte bine.

Însă totul depinde de ce face populația. Văd că lumea este supărată, că de ce nu lăsăm oamenii să meargă de Paște la biserică. De ce? Pentru că încă nu am trecut hopul. Trebuie să limităm răspândirea acestei boli”, a declarat Arafat la Antena 3.

Mai mult, Arafat a subliniat că în momentulde față sunt mai mulți infectați de coronavirus decât cei depistați, însă, dacă situația era mult mai rea, numărul deceselor era mult mai mare.

„Trebuie să testăm mai mult. Este posibil că vor aparea și decese printre pacienții de la Terapie Intensivă. Situația poate oricând să se agraveze. Populația să aibă răbdare, să nu își piardă răbdarea. Încă este devreme pentru relaxarea măsurilor”, a mai explicat Raed Arafat.

Mai mult, Raed Arafaf a declarat că sezonierii care au plecat în Germania cu mai multe curse charter nu se vor mai putea întoarce în țară pe cale aeriană. Aceștia pot veni însă cu mașina sau autocarul. De asemenea, sezonierii vor intra în carantină imediat după ce ajung în țara noastră.

”Oamenii nu pleacă din plăcere, au nevoie de venit. Țările unde au plecat și-au asumat primirea lor. Ei nu se mai pot întoarce pe cale aeriană, în această perioadă.

Ei se pot întoarce pe cale rutieră, cu autocare sau mașini proprii. Dar dacă se întorc, ei vor intra în carantină imediat”, a explicat șeful DSU.