Quercitina – un compus de origine naturală – funcționează ca un inhibitor specific al coronavirusului Sars-CoV-2, a demonstrat studiul. Substanța prezintă o acțiune destabilizatoare asupra 3CLpro, una dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen.

„Simulările pe computer au arătat că quercitina se leagă exact de locul activ al proteinei 3CLpro, împiedicându-l să-și îndeplinească corect funcția.

Quercitina are o serie de proprietăți originale și interesante din punct de vedere farmacologic, explică cercetătorii: „Este prezentă din abundență în legumele obișnuite, precum caperele, ceapa roșie și ridichea, și este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare, anti-alergice și anti-proliferative. Proprietățile sale farmacocinetice sunt, de asemenea, cunoscute și este foarte bine tolerată de om”.

Mai mult, quercitina „poate fi ușor modificată pentru a dezvolta o moleculă de sinteză și mai puternică, datorită dimensiunilor reduse și a grupurilor funcționale deosebite prezente în structura sa chimică.

Deoarece nu poate fi brevetată, oricine o poate folosi ca punct de plecare pentru noi cercetări.

Vezi și Explozie de cazuri de coronavirus la reînceperea școlii, în Republica Moldova. Cifrele sunt de-a dreptul șocante!

Citește și:

Ce mare și frumoasă s-a făcut fetița lui Tily Niculae! Are deja 9 ani și niște ochi superbi!

Fetița Andreei Bănică e superbă. Seamănă leit cu mama ei. Sofia se face de la o zi la alta mai frumoasă