Spirulina domolește apetitul

Cea mai importantă acțiune pe care o are spirulina în curele de slăbire este tăierea poftei de mâncare. Administrată sub formă de capsule, tablete sau chiar pudră, spirulina nu doar că fortifică sistemul imunitar, dar te ajută, totodată, să îți menții greutatea ideală, ținându-te departe de gustările tentante și nesănătoase de la ore târzii. Această proprietate i se datorează conținutului bogat de fenilanină pe care îl are spirulină. De asemenea este important să menționăm și faptul că spirulina, fiind o algă, se digeră ușor, ceea ce  înseamnă că sistemul tău digestiv va fi menținut în stare optimă.

Pentru a te bucura de beneficiile spirulinei pentru slăbit, ia două capsule de spirulină dimineața, pe stomacul gol. Acest lucru va crea o senzație de sațietate, creând un strat protector pentru mucoasa stomacală.

Spirulina elimină carbohidrații

Un alt rol pe care îl are spirulina în procesul de slăbit constă în arderea carbohidraților. Acest beneficiu este strâns legat de prezența biotinei în compoziția algei minune, o substanță care are responsabilitatea de a degrada aceste grăsimi ”rele”. Ca un efect adiacent al acestui beneficiu putem menționa redarea stării fizice de energie, precum și stimularea puterii de concentrare.

Ideal este ca spirulina să se administreze cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă. Spirulina este utilizată și ca metodă alternativă pentru prevenirea sau reducerea obezității.

Spirulina este un complex de vitamine, minerale și nutrienți

Deseori, în timpul regimurilor pentru slăbit, organismul reacționează defensiv, mai ales în cazul în care schimbările alimentare sunt majore. Din această cauză, ne putem confrunta cu diverse anemii, carențe sau dezechilibre de vitamine. Spirulina este extrem de benefică și din acest punct de vedere, deoarece acționează precum un complex de minerale, vitamine și nutrienți esențiali, prevenind aceste probleme. În componența algei miraculoase se regăsește complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B8, B12), care combat anemia.

În plus, spirulina face parte din categoria superalimentelor și datorită faptului că este o sursă bogată în proteine.

Pentru ca procesul de slăbire să se efectueze într-o manieră cât mai puțin nocivă pentru organism, este important ca alături de administrarea suplimentelor de spirulină să se respecte un program de masă creat de medicul nutriționist. Antrenamentul fizic nu va lipsi nici el din rețeta unui proces sănătos de slăbire. Așadar, cel mai important este să găsești mixul perfect pentru metabolismul și stilul tău de viață.