Probleme cu digestia? Respectă orele de masă

Chiar și la ocazii festive, organismul uman are nevoie de repaus alimentar pentru a completa ciclul complet al digestiei. Acidul clorhidric din stomac activează enzimele, pregătește mediul pentru digestie și evacuează bolul alimentar. Procesul poate fi afectat dacă „ronțăim” încontinuu, fără să luăm o pauză între mese.

Probleme cu digestia? Consumă alimente care conțin bacterii benefice

Pentru reglarea tranzitului intestinal, apelează la bacterii benefice, microorganisme vii cu rol benefic pentru sănătatea tractului digestiv, care se regăsesc deja în organismul uman. În perioadele de dezechilibru intestinal, include în alimentație iaurt sau murături. La nevoie, poți apela și la un supliment alimentar cu lactobacili și bifidobacterii pentru o repopulare optimă a florei microbiene.

Citește și: Obligeana, un remediu naturist pentru problemele gastrice

Probleme cu digestia? Nu mai consuma băuturi carbogazoase sau reci

Temperaturile din următoarea perioadă pot depăși 25 de grade, iar un pahar de suc rece pare alegerea perfectă dacă îți dorești să te răcorești. Totuși, atenție la conținutul de zahăr: un singur pahar poate conține chiar și 35 de grame de zahăr.

O altă băutură populară de 1 Mai, cu consecințe asupra siluetei și a digestiei, este berea blondă la draft. Aceasta are un indice glicemic mare, stimulează producția de insulină și contribuie la depunerea de țesut adipos. Așadar, limitează consumul la un pahar.

Atenție! Cât timp mâncarea este digerată în stomac, nu este recomandat să consumăm și alcool. Acesta intră peste alimentele în curs de digestie și le stagnează în acest loc, prelungind procesul de digestie. Astfel, apare balonarea din cauza procesului de fermentație.

Nici băuturile reci nu sunt prietenoase cu organismul. Acestea pot să slăbească capacitatea de apărare a corpului în zona cervicală, ceea ce poate însemna o vulnerabilitate la nivel ORL.

Probleme cu digestia? Include mișcare ușoară în programul tău

La 45 de minute după o masă copioasă, este recomandat să ieși în aer liber și să faci puțină mișcare. Astfel, vei susține procesul de digestie și vei ajuta la ameliorarea manifestărilor sindromului colonului iritabil, constipaţia, durerile abdominale sau balonarea. În plus, prin transpiraţia ce apare în timpul efortului fizic se elimină şi o bună parte din toxine.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com