UPDATE 6 Aprilie: După ce Ioana a povestit despre condițiile groaznice din spitalul din Suceava unde era internat socrul ei, astăzi aceasta a împărtășit cu prietenii ei o veste extrem de tristă. Socrul ei a pierdut lupta cu boala. 

„Am primit veştile triste pe care niciun copil nu vrea să le afle vreodată despre părintele lui. Să îl odihnească Dumnezeu într-un loc fără durere.  Vă mulțumim tuturor pentru gândurile voastre bune. Aveți grijă de voi. PS: Astăzi nu le voi putea citi copiilor. Îmi pare rau”, a scris Ioana, pe pagina ei de facebook.

Știrea inițială:

Bărbatul, internat în stare gravă, cu pneumonie, nu doar că nu a fost testat pentru coronavirus, dar nici măcar nu a fost consultat, susține ea. În plus, este privat chiar de dializă, care pentru el este vitală. 

„Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava. Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii.

În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Ştim de la el, am vorbit cu el constant pâna astă seară la 8.

Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi.

Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament.

Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el. De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon.

Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.

De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii?

Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă”, a descris aceasta situația ne neimaginat prin care trece bărbatul internat în spital.

Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu.

Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc.

Spuneți-mi voi, cum îl salvăm pe acest om? Pe ceilalți oameni în aceeași situație?”, scrie pe Facebook cea cunoscută în mediul online ca Prințesa Urbană.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vezi și ONU: Coronavirusul, cea mai gravă criză de la Al Doilea Război Mondial

Citește și: