Deși nu s-a confirmat încă că aceasta este ”pacientul zero”, este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, rezident al provinciei Hubei.

Autorităţile chineze au identificat până acum 266 de persoane care au fost infectate anul trecut, într-o perioadă în care restul lumii nu avea habar de acest virus.

Oamenii de ştiinţă au încercat să formeze o hartă a tiparului transmisiei de COVID-19 încă de la anunţarea epidemiei în Wuhan, în luna ianuarie.

Un oficial din cadrul Ministerului chinez de Externe a încercat să introducă o teorie conform căreia armata americană ar fi putut avea un rol în răspândirea virusului.

Acesta şi-a îndemnat urmăritorii de pe reţelele sociale să distribuie un articol care argumentează că virusul a provenit din SUA. Acest lucru a dus la creşterea tensiunilor între două dintre cele mai mari economii ale lumii, deoarece ambele încearcă să arunce vina pe cealaltă.

În prezent, sunt 138.252 de oameni infectați cu coronavirus la nivel mondial și deja5.082 de decese. În România, sunt 70 de persoane infectate.

Vezi și Alertă! Toţi membrii conducerii PNL se izolează la domiciliu, după ce senatorul Vergil Chiţac a fost infectat cu coronavirus. Orban s-a întâlnit ieri cu Iohannis

Citește și:

Citește și: