CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

 

Un nou studiu din „New England Jounal of Medicine” dezvăluia la începutul lunii februarie: „copiii au mai puține șanse să fie infectați sau dacă sunt infectați au simptome mai ușoare decât adulții”.

Un alt studiu pe coronavirus a arătat că din 8 decembrie 2019 până pe 6 februarie 2020 doar nouă copii sub vârsta de un an au fost infectați cu noul virus în China. Niciunul dintre ei nu a avut complicații severe sau nu au avut nevoie de tratament intensiv.

Cu toate acestea, medicii avertizează părinții să fie atenți la cinci simptome ce s-au manifestat la copiii infectați cu Covid-19.

  • Le curge nasul
  • Tuse și/sau durere de gât
  • Temperatura mare
  • Vomă și diaree
  • Dificultăți de respirație

Aceste simptome sunt asemănătoare cu alte boli respiratorii, precum gripa sau răceala, însă experții susțin că acest nou virus cel mai adesea debutează cu tuse și febră. Aceștia avertizează că boala poat progresa  repede și persoanele diagnosticate pot dezvolta complicații severe.

De asemenea, specialiștii susțin că bărbații și persoanele cu alte probleme de sănătate, precum hipertensiune sau diabet,  se pot infecta destul de ușor cu virusul Covid-19.

„Din tot ce am văzut și din motive care nu ne sunt încă clare, se pare că cei mai afectați sunt adulții”,a declarat Richard Martinello, un profesor în boli infecțioase de la școala de medicină Yale.

 

 

Numărul persoanelor infectate cu Coronavirus în România a ajuns la 36. În urmă cu câteva minute a fost confirmat în România la un bărbat de 56 ani din Bucureşti care a călătorit în Israel, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, bărbatul a prezentat simptome marţi noaptea, starea sa de sănătate s-a agravat, fiind internat în ATI la Spitalul „Victor Babeş”.

Citește și: