Potrivit Bloomberg, este puțin probabil ca noul coronavirus să dispară, așa cum s-a întâmplat cu vărul lui SARS, în urmă cu 17 ani, pentru că unii dintre oamenii infectați nu prezintă simptome evidente, precum febra.  Ung rup de medici și cercetărori chinezi au declarat luni într-o conferință de presă la Beijing  noul coronavirus este greu de ținut sub control, pentru că  poate trece nedepistat, la acest grup de persoane care sunt asipmtomatice, dar pot răspândi virusul.

„Este foarte posibil ca această pandemie de coronavirus să coexiste cu oamenii pentru mult timp, iar COVID-19 să devină sezonier, fiind purtat de oameni”, a spus Jin Qi, de la Academia de Științe Medicale din China.

Spre deosebire de COVID-19, persoanele infectate cu SARS, s-au îmbolnăvit grav. După ce au fost puse în carantină și izolate  de ceilalți membri ai familiei sau de alți pacienți,  virusul a încetat să se răspândească. În schimb, China încă găsește zeci de cazuri asimptomatice ale coronavirusului în fiecare zi, în ciuda faptului că epidemia sa este sub control.

 

Cercetătorii din întreaga lume încep să cadă de acord asupra acestei ipoteze, conform căreia noul coronavirus nu va putea fi eliminat, în ciuda măsurii costisitoare de izolare a populației.

 

Citește și: