Din câte știu experții în sănătate, noul coronavirus nu se răspândește prin apa din bazine, căzi cu hidromasaj. Dar asta nu înseamnă că nu există riscuri potențiale atunci când mergi la piscină sau la plajă. Aplică aceste reguli simple ca să previi infecția cu Covid-19 la piscină sau la plajă.

Cum previi infecția cu Covid-19 la piscină sau la plajă. Apa e sigură

De obicei, virusurile nu supraviețuiesc în apa tratată cu substanțe chimice din piscină. În acest moment, nu există dovezi că virusul Covid-19 poate fi transmis persoanelor prin apa din bazine, căzi cu hidromasaj sau spa. Dezinfectarea standard folosind clor sau brom ucide virusul în apă.

Având în vedere că pandemia continuă, acum este de două ori important să te asiguri că orice piscină (sau spa) la care mergi este menținută în mod corespunzător. Covid-19 nu pare să se răspândească în cantități mari de apă, cum ar fi apa lacurilor sau a mării. Apa sărată este mai sigură, având în vedere efectul sării de a ucide agenții patogeni.

Citește și: Cum să te ferești de coronavirus vara. Cum să te bucuri de vară fără să te îmbolnăvești

Cum previi infecția cu Covid-19 la piscină sau la plajă. La ce trebuie să fii atentă

Adevărata îngrijorare cu privire la înot și Covid-19 are legătură cu a fi în contact strâns cu alte persoane. Dacă piscina sau plaja sunt aglomerate, există un risc mare de a te contamina din aer. Mulțimea adunată pe marginea piscinei sau la malul mării, ar putea fi un focar de infectare. Ar fi bine să respecți aceleași reguli de distanțare socială ca și în oraș.

Citește și: 5 substanțe toxice din loțiunile de plajă. Iată de ce e bine să le eviți!

Cum previi infecția cu Covid-19 la piscină sau la plajă: Evită să atingi suprafețele

Deși Covid-19 se răspândește în primul rând de la o persoană la alta, există încă riscul să te infectezi atingând o suprafață contaminată. La piscină, acesta ar putea include uși de sală și vestiare, toalete comune, bănci, conectarea sau utilizarea unui scaner de carduri. Apoi, mai sunt trambulinele, scările de bazin și balustradele. De asemenea, asigură-te că șezlongurile sunt curățate și dezinfectate între utilizări.

Citește și: Te poți infecta cu coronavirus în piscină? Ce spune profesorul Alexandru Rafila

Cum previi infecția cu Covid-19 la piscină sau la plajă: Nu împărți obiectele personale

Obiectele obișnuite pe care le folosești la plajă, cum ar fi plutele, colacele și jucăriile de plajă ar trebui curățate între utilizări și nu ar trebui împărțite cu persoane străine. Este încă vital ca oamenii să nu uite de o igienă corespunzătoare a mâinilor și o distanțare socială în timp ce se află la bazin sau plajă.

Sursa foto: 123rf.com