Când ai o problemă de genul acesta, nu trebuie să te concentrezi pe partener – cum să-l faci să înțeleagă că ai nevoie de odihnă, ci pe tine însăți. Un stil de viață sănătos, cu relaxare suficientă te va ajuta să te simți plină de energie și de viață. Nu vei mai fi prea oboosită pentru o partidă de sex.

Hai să vedem ce este cu lipsa de energie, de ce te simți prea obosită pentru o partidă de sex. Răspunde la următoarele întrebări:

  • Bei cel puțin 8 pahare cu apă pe zi?
  • Consumi alimente sănătoase, neprocesate, legume și fructe crude?
  • Faci sport de cel puțin trei ori pe săptămână?
  • Dormi 8 ore pe noapte?
  • Ai un mod sănătos de a scăpa de stres? (faci exerciții fizice, respiri adânc, bei ceaiuri relaxante, te plimbi etc.)
  • Ai timp și pentru micile tale plăceri? (să citești o carte, să savurezi o cafea bună, să te întâlnești cu prietenele etc.)

Dacă ai răspuns ”nu” la cele mai multe întrebări, nu este de mirare că te simți prea obosită pentru o partidă de sex. Dorința sexuală este strâns legată de starea generală de sănătate. Instinctul de înmulțire apare după ce alte nevoi absolut esențiale ale omului sunt împlinite. Trebuie să ai grijă de tine, să adopți un stil de viață sănătos pentru a te simți din nou plină de energie. Găsește moduri sănătoase de a scăpa de stres.

Vrei să te relaxezi? Citește o carte romantică!

Mănâncă pentru a căpăta energie

Mâncărurile procesate, fast-food-ul, produsele lactate și zahărul te fac să te simți prea obosită pentru o partidă de sex. Alcoolul pare că ajută, dar în cantitate mai mare decât un pahar pe zi este mai degrabă dăunător. În schimb, adaugă în alimentația ta grăsimi sănătoase, cum sunt avocado, uleiurile presate la rece și uleiul de cocos. Vei simți imediat o creștere a energiei.

Fă mișcare și nu vei mai fi prea obosită pentru o partidă de sex

Exercițiul fizic (chiar și mersul pe jos) eliberează substanțe benefice în organism (serotonina, dopamina și testosteronul). Acestea îți cresc libidoul, îți dau mai multă energie și te fac să te simți fericită. Astfel, nu se va mai pune problema să te simți prea obosită pentru o partidă de sex.

Citește și: De ce te simți mereu obosită

Sursa foto: Shutterstock.com