În cazul în care este necesară eliminarea de țesut dentar, specialiştii apelează la anestezie locală, astfel încât procedura să fie lipsită de disconfort. Astfel, cu doar două vizite medicale, pacienţii pot recăpata aspectul sănătos al danturii, fiind capabili ulterior de reluarea activităţilor cotidiene.

 Tehnologiile moderne stomatologice elimină factorul durere

Dantura afectată de carii, cu o culoare modificată sau dinţii tociți, fracturați sau nealiniați pot fi tratați prin tehnologii de cea mai nouă generaţie, precum fațetele Lumineers, subțiri ca o lentilă de contact, aplicațiile dentare detașabile, Snap-on Smile, sau, pentru afecţiuni mai profunde, coroanele de zirconiu.

Dr_Anca_Patru_Glamour_Dent

Dr. Anca Pătru

“Pacienții cu probleme dentare majore, ce necesită un nou înveliș exterior sau cei care pur și simplu vor rapid o schimbare în bine a aspectului zâmbetului au la dispoziție o serie de opțiuni nedureroase, non-invazive, care le oferă atât o sănătate dentară mai bună, cât și mai multă încredere în propria persoană. Cu ajutorul fațetelor Lumineers, putem corecta într-un mod non-invaziv şi lipsit de durere defectele de poziție a dinților, de culoare, de formă, chiar şi treme sau diasteme. Aplicația Snap-On Smile este recomandată pacienților ce sunt în curs de realizare a unei lucrări pe mai multe implanturi, cu sau fără adaos de os. În așteptarea integrării osoase a implanturilor se poartă această lucrare protetică (3-6 luni, după caz). Aplicația se adresează și pacienților cu probleme minore ce doresc îmbunătățitrea rapidă a zambetului, pe zone mai restrânse, de 3-4 dinți. Coroanele de zirconiu sunt recomandate pacienților cu necesitate sporită de refacere a dintelui compromis atât estetic, cât şi în profunzime. Prin lucrările cu coroane de zirconou pe care le efectuăm restabilim integritatea structurii dentare, dar şi încrederea în sine a pacientului.”, declară dr. Anca Pătru, general manager Glamour Dent.

Zâmbetul impecabil cu cheltuială se ține

Fațetele Lumineers, cu aplicare direct pe dinte, nu necesită şlefuire anterioară. Tehnica fațetării noninvazive permite acoperirea dinților, fără a-i sensibiliza. Deși sunt subțiri precum o lentilă de contact, faţetele sunt și foarte rezistente. Procedura este potrivită pentru majoritatea pacienţilor care suferă de afecţiuni minore, ce nu provoacă în mod obişnuit durere. Există situații când dinții trebuie ușor șlefuiți, când există înghesuiri dentare sau când dinții sunt „suprapuși” peste o muchie sau un colț. Fațetele sunt produse exclusiv în Statele Unite ale Americii și costă aproximativ 2.500 lei.

Pacienții cu afecţiuni ce se întind pe toată dantura, care se tem de o lucrare dentară extensivă sau pentru care nu sunt compatibile procedurile restaurative cu caracter permanent – coroanele, fațetele, implanturile, pot apela cu încredere la o aplicație dentară detașabilă Snap-On Smile. Aplicaţia se fixează pe dinții naturali, fără durere, după doar două vizite medicale. Aplicația inovatoare Snap-On Smile este pregătită pentru fixare de la a doua şi, în acelaşi timp, ultima vizită la medicul specialist. Fixarea se realizează în totalitate pe suprafaţa dintelui, este un procedeu neinvaziv, iar pacientul poate renunța la el oricând. Fabricat dintr-un material rășinos foarte subțire, dar extrem de rezistent și care se pătează cu greu, Snap-On Smile poate fi utilizat ani de zile sau temporar, de sine stătător sau pentru a acoperi lucrări dentare restaurative în curs. Prețul unei astfel de lucrări costă în jur de 1000 euro.

Coroanele de zirconiu sunt înlocuitorii ideali ai clasicelor coroane metaloceramice. Acestea sunt mult mai solide, realizate dintr-o singură bucată. Prin selectarea acestui material, pacientul va evita casarea sau detașarea în timp a unor părți din noul implant, crește rezistența restaurării protetice și capătă un aspect estetic net superior. Materialul biocompatibil elimină riscul de alergii.  Gustul neplăcut și colorația marginală, prezente în cazul modelelor clasice, vor deveni istorie. În plus, coroanele nu sunt afectate de variațiile de temperatură ale alimentelor consumate, fiind la fel de rezistente ca smalțul dentar. Prețul pentru o coroană integral ceramică din zirconiu executată prin frezare computerizată (Elveția) este de aproximativ 2000 lei.