Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire.

Este bun pentru sistemul digestiv, deoarece stimulează metabolismul, scade nivelul de colesterol și reduce pofta de mâncare, gestionând astfel greutatea și obezitatea.

Ține la distanță probleme legate de epilepsie, artrită, pancreatită, cancer și probleme cardiovasculare.

De ce este bună carnea pentru organism. Iată ce beneficii are

Ce este postul?

Postul se referă la abținerea de la mâncare, băutură sau ambele la propria voință pentru o perioadă determinată de timp.

Ar putea fi făcută parțial pentru anumite alimente sau totală, în care nici un aliment sau lichid nu este consumat pentru una sau mai multe zile.

Împreună cu importanța religioasă pentru unii oameni, postul este bun pentru corp deoarece oferă multe beneficii dacă este întreprins într-o manieră corectă și sănătoasă.

Postul – beneficii pentru sănătate

Dacă se desfășoară într-un mod ghidat, postul are următoarele beneficii:

1. Detoxifierea

Atunci când organismul nu consumă alimente, acesta transformă depozitele de grăsimi în energie, care eliberează substanțe chimice din rezervele grase și duce la eradicarea acestor substanțe chimice prin organe.

A fost bine favorizat de terapia ayurvedică pentru curățarea și corectarea dezechilibrelor din organism.

2. Sănătate mentală

După post, sângele este mai plin de endorfine, ceea ce vă face mai atentă și vă oferă un sentiment de bună stare de sănătate mintală.

Studiile au furnizat dovezi privind îmbătrânirea sănătoasă a creierului, care este atribuită restricției calorice și postului intermitent.

Efectele postului sunt considerate similare cu cele ale exercițiilor fizice.

3. Chimioterapie eficientă

Studiile au demonstrat că o schimbare în nivelurile de glucoză datorate postului se dovedește a fi benefică pentru eficacitatea chimioterapiei efectuate împotriva tumorilor.

În mod absolut, nici un consum de calorii pentru o perioadă determinată nu stimulează multe schimbări legate de protecția celulelor corpului.

Acest lucru este favorabil pacienților care suferă de cancer sau care suferă un tratament de întărire a tumorii.

4. Combaterea obezității

Postul a fost folosit pentru a combate obezitatea pentru o lungă perioadă de timp.

Un studiu a demonstrat rezultate pozitive în ceea ce privește pierderea medie săptămânală de greutate care a apărut la pacienți după repaus.

Aceasta declanșează enzimele hepatice și distruge grăsimea și colesterolul în acizi biliari esențiali, care stimulează metabolismul și transformă excesul de grăsimi în căldură.

De asemenea, vă ajută să evitați supraîncălzirea deoarece reglează nivelul hormonului de foame – grelina.

Cât de multă apă ar trebui să bea copilul tău în fiecare zi

5. Intestine sănătoase

Postul ajută la inversarea declinului legate de vârstă în funcționarea celulelor stem intestinale.

Studiile spun că, în timpul postului, celulele descompun acizii grași în loc de glucoză și acest lucru ajută celulele să devină mai regenerative.

6. Tratamentul epilepsiei

Epilepsia se referă la o tulburare a creierului în care o persoană suferă de convulsii recurente care pot duce la o transformare a comportamentului.

Postul s-a dovedit a fi benefic pentru pacienții care suferă de epilepsie.

Studiile asupra acestui subiect au arătat rezultate pozitive în ceea ce privește frecvența crizelor la acești pacienți.

7. Tratează artrita reumatoidă

Poliartrita reumatoidă este o afecțiune cronică care provoacă inflamarea articulațiilor flexibile, a țesuturilor înconjurătoare și a organelor.

Sub supravegherea medicală, postul controlat a arătat rezultate semnificative în studiile efectuate.

Cu toate acestea, este recomandat să se urmeze o dietă vegetariană ulterior postului.

8. Tratamentul pancreatitei

Pancreasul joacă un rol important în producerea sucurilor digestive și eliberarea hormonilor din organism, inclusiv insulina.

Când pancreasul devine inflamat pe o perioadă scurtă de timp, acesta este cunoscut sub numele de pancreatită.

Pe lângă hrănirea intravenoasă și tratamentul cu fluide, postul a fost acceptat ca o strategie de tratament pentru pancreatita acută.

Reglarea insulinei împiedică, de asemenea, diabetul de tip 2, deoarece nivelurile de glucoză sunt normalizate.

9. Accelerează vindecarea

Postul promovează procesul de vindecare în corp. Atunci când produsele alimentare nu mai sunt prezente în stomac, organismul se concentrează asupra altor funcții vitale, cum ar fi activitatea metabolică și sistemul imunitar, mai degrabă decât digestia care nu este necesară până la următoarea masă.

Cercetările au arătat o dezvoltare semnificativă a sistemului imunitar al intestinului și a stării generale a pacientului sub supravegherea medicală.

10. Îngrijirea pielii

Mecanismul autofagiei implică o sinteză și reciclare a componentelor celulare prin degradarea celulelor inutile.

Se promovează în timpul postului. Aceasta duce la producerea de celule și țesuturi mai sănătoase în organism, ceea ce duce la o piele mai sănătoasă.

De asemenea, ajută la producția de colagen și tratamentul acneei.

11. Eliberarea hormonilor de creștere

Hormonii de creștere stimulează creșterea și producerea celulelor în organism.

Producția de astfel de hormoni crește în timpul postului, ducând la eliberarea unei creșteri mai bune și a hormonilor anti-îmbătrânire.

12. Protejează sănătatea inimii

Postul influențează reglarea glucozei și a sănătății cardiovasculare.

Acest lucru a fost demonstrat prin diferite studii realizate în această privință, împreună cu alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale, masa corporală, trigliceridele și creșterea sensibilității la insulină și nivelurile de colesterol HDL (bun).

Praline cu ciocolată și E-uri. Știi ce conțin bomboanele de ciocolată și câte calorii au?

Postul – înainte și după

Medicii recomandă postul scurt, care este în mod normal 2-8 ore, ca bază pentru anumite investigații diagnostice pentru a obține rezultate mai precise.

În cazul în care intervenția chirurgicală implică organele sistemului digestiv, postul poate fi recomandat înainte și după operație pentru a asigura golirea intestinelor.

Pe baza studiilor efectuate în acest sens, specialiștii din domeniul medical recomandă ca consumul să se limiteze la fluide cum ar fi apa, fluide clare și sucuri de fructe înainte de operație.

Repararea și întinerirea prin post

Organismul are ocazia de a se repara ca urmare a unei rate mai lente a metabolismului, a mecanismelor de apărare mai bune și a producerii de proteine ​​în timpul mesei.

Acest lucru duce la îmbunătățirea bunăstării mentale, clarității, îmbunătățirii circulației sângelui și a unui sentiment de întinerire.
Oamenii de știință cred că toate aceste efecte contribuie la o încetinire a îmbătrânirii și o speranță de viață extinsă.

Postul crește și capacitatea regenerativă a celulelor stem.

Efectele secundare ale postului

Deși postul este considerat o metodă naturală și eficientă de a ajuta organismul să scape de toxinele nocive, este vital să fim conștienți de posibilele efecte secundare și reacții adverse.

Deshidratare

În timpul postului, corpul continuă să piardă sarea și apa prin transpirație, urină și respirație.

Dacă organismul nu este hidratat înainte de repaus, acesta poate deveni deshidratat cu ușurință.

Dacă apar astfel de simptome, este vital să beți apă amestecată cu sare și zahăr pentru a compensa pierderea.

Dureri de cap

Durerile de cap pot să apară în post din cauza foamei, agitației sau absenței bruște de cofeină sau nicotină.

Consumând o mulțime de fluide, mâncând cu moderatie și evitând lumina directă a soarelui, puteți preveni durerile de cap.

Rădăcina de pătrunjel susține sistemul imunitar. Iată ce beneficii are

Hipoglicemia

Diabeticul trebuie să fie foarte prudent și trebuie să discute întotdeauna de post cu un medic specialist înainte de a începe.

Se recomandă insistent să monitorizeze glucoza din sânge, deoarece o scădere a zahărului din sânge se poate dovedi fatală și poate duce la leșin.

În caz de amețeală sau transpirație este recomandat să consumați cât mai repede fluidele care conțin zahăr.

Senzația de arsură

Pirozisul poate fi cauzat ca urmare a producerii de acizi în stomac, care altfel ajută la digestie.

Evitarea alimentelor grase, condimentate și consumarea moderată poate ajuta la combaterea rahitismului, vărsăturilor și arsurilor la stomac.

Reducerea consumului de cafeină și a fumatului, precum și somnul cu capul ridicat pot fi benefice.

Starea activă, hidratarea și consumul alimentelor sănătoase (în funcție de tipul de repaus) bogate în fibre ajută la menținerea constipației în timpul somnului în timpul mesei.

Alte reacții adverse frecvente includ oboseală, crampe musculare, amețeli, ușurință, frisoane sau frig datorită schimbării metabolismului, împreună cu un miros neplăcut, deoarece organismul scapă de toxine dăunătoare prin piele și transpirație.

Cu toate acestea, acesta este mecanismul natural al organismului de a se curăța și de a se repara, eliminând în același timp celulele nesănătoase.

Este întotdeauna recomandabil să discutați cu un specialist medical înainte de a considera postul ca o opțiune terapeutică pentru orice motiv.

Cine nu ar trebui să țină post

În ciuda beneficiilor multidimensionale și a efectelor secundare acceptabile, postul se poate dovedi periculos în anumite condiții medicale.

Nu este recomandat persoanelor care suferă deja de malnutriție, diabet și afecțiuni cronice cum ar fi gută, stadii avansate de cancer și aritmie cardiacă.

De asemenea, nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează.

De unde obțineți energie din timpul postului

Corpul intră în regimul de repaus numai după 7-8 ore de la ultima masă.

De obicei, organismul își trage energia din glucoza care este prezentă în ficat și mușchi.

Atunci când corpul are un ritm rapid, această glucoză stocată este primul lucru care trebuie utilizat.

În cazul în care arderile continuă suficient timp și glucoza se elimină, organismul depinde de grăsimea acumulată pentru alte cerințe de energie.

Totuși, acest tip de eliberare a energiei este disponibil doar într-o măsură, după care corpul începe să atace proteinele stocate.

Acest lucru este cunoscut sub numele de foame, care nu este o metodă sănătoasă de post.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto