Are un gust plăcut, fără a fi amărui precum grapefruit-ul și nici acru precum lămâia. Pomelo, printre altele, stimulează activitatea sistemului imunitar, ține sub control hipertensiunea, reglează digestia, contribuie la întărirea oaselor. Deoarece îl găsești acum în orice supermarket, îl poți adăuga la dieta ta cotidiană pentru a ține la distanță bolile sezonului rece.

Pomelo conține vitamine precum vitamina C, B6, minerale cum ar fi magneziu sau potasiu și multe fibre. Vitamina C se regăsește în cantitate foarte mare în acest fruct, un pomelo acoperind necesarul zilnic recomandat într-un procent de 600%!

Pomelo reglează digestia

Acest fruct conține aproximativ un sfert din necesarul zilnic de fibre al organismului. Fibrele stimulează digestia, reglează tranzitul intestinal și combat constipația și diareea. Rolul fibrelor în digestie este dat de abilitatea lor de a forma o masă de materii fecale care e deplasează cu ușurință prin intestine și care acționează ca o mătură care curăță pereții colonului. Fibrele au astfel și un important rol detoxifiant, eliminând toxinele de la nivelul colonului.

Pomelo face oasele puternice

Potasiul stimulează înmagazinarea altor minerale esențiale pentru întărirea oaselor, având astfel rolul de a crește densitatea osoasă. Prin urmare, pomelo poate contribui la prevenirea unor afecțiuni osoase precum osteoporoza. Consumând regulat acest fruct, previi riscul de fracturi ca urmare a slăbirii rezistenței oaselor.

Pomelo întărește imunitatea

Deoarece un singur fruct îți poate furniza 600% din doza zilnică recomandată de vitamina C, iar aceasta este cel mai de nădejde aliat al sistemului imunitar, pomelo joacă un rol foarte important în creșterea imunității. Vitamina C are rol antioxidant, stimulând activitatea globulelor albe ale sângelui. Globulele albe atacă luptă împotriva radicalilor liberi care pot afecta organele din corp. Acestea combat de asemenea infecțiile care conduc la răceală, gripă și la alte infecții virale, bacteriene sau microbiene.

Pomelo reglează tensiunea

După cum menționam mai sus, pomelo reprezintă o foarte bună sursă de potasiu, fiecare fruct furnizând aproape 40% din doza zilnică recomandată din acest mineral. Potasiul are rol vasodilatator, stimulând circulația sangvină. Astfel, potasiul crește oxigenarea tuturor organelor din corp și scade riscul de afecțiuni cardiace, cum ar fi ateroscleroză, infarct sau atac vascular.

Foto: Pixabay