CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Atât bărbații, cât și femeile pot suferi de disfuncții sexuale. Lipsa apetitului sexual, dar și afecțiunile hormonale pot să aibă efecte negative în dormitor. Totuși, există plante cunoscute ca ”viagra naturală”, dar care au efecte pozitive asupra întregului organism. Află care sunt și celelalte plante medicinale pentru disfuncții sexuale.

Citeșye și: Plante cu efect afrodiziac

Afrodiziac din Antichitate

Epimediun este o plantă din China, care era cunoscută ca afrodiziac încă din Antichitate. S-a dovedit a fi excelentă atunci când este vorba de tratarea disfuncțiilor erectile. Ca și preparatele farmaceutice de sinteză, crește apetitul sexual și rezistența, dar fără a avea efecte secundare nedorite. Se găsește sub formă de produse standardizate ca supliment alimentar.

Plante medicinale pentru disfuncții sexuale: Schinduful tratează impotența

Schinduful este o plantă folosită pe post de condiment în special în bucătăria indiană. Studiile de specialitate au demonstrat că schinduful are un efect major în îmbunătăţirea vieţii sexuale. Oamenii de ştiinţă australieni au constatat că bărbaţii care au consumat această mirodenie zilnic timp de 6 săptămâni au resimţit o creştere a dorinţei sexuale.

Explicația este că seminţele de schinduf conţin saponină, substanţă care stimulează producţia de hormoni masculini, inclusiv de testosteron.

Seminţele de schinduf se folosesc fie uscate, adăugate în amestecuri tradiţionale de condimente, fie încolţite, în salate. Se mai poate prepara un ceai din două linguri de semințe măcinate la o cană cu apă clocotită. Se lasă acoperit timp de trei ore, apoi se dă în clocot și se strecoară. Se bea călduţ. Nu se cunosc contraindicații, dar nu se recomandă în timpul sarcinii.

Maca, pentru ambele sexe

Maca este o buruiană care crește pe culmile Anzilor, în America de Sud. Este una dintre cele mai utilizate plante medicinale pentru disfuncții sexuale din această zonă a globului. În trecut, incașii consumau rădăcina ei înainte de a merge la luptă, pentru a avea mai multă putere și rezistență. Dar s-a observat, în timp, și că duce la creșterea libidoului, atât în cazul femeilor, cât și în cel al bărbaților și îmbunătățește calitatea spermei.

Pentru femei, efectele bune se datorează și prezenței unor minerale cum ar fi seleniu și magneziu, care nu au doar efect afrodiziac, ci și antianxiolitic. Dă un plus de energie și reduce stresul. Maca se găsește la noi sub formă de capsule, în farmacii sau magazine cu produse naturale.

Plante medicinale pentru creșterea libidoului

Ginsengul este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru disfuncții sexuale. Are efect de creșterea libidoului atât la femei, cât și la bărbați. Este cunoscut pentru că dă rezistență la efort și un plus de energie, datorită faptului că îmbunătățește circulația sangvină. Totodată, stimulează fertilitatea feminină și, nu în ultimul rând, reduce stresul. Se găsește sub formă de ceaiuri și suplimente alimentare. Pentru afecțiunile prostatei ajută, în special, tinctura de ghimpe, pufuliţă, mesteacăn, urzică şi gălbenele. Lăptișorul de matcă crește libidoul bărbaților și îmbunătățește calitatea spermei. În plus, combate și sterilitatea feminin. Se iau 0,5-2 ml pe zi, ca atare sau cu miere. O cură se ține timp de două săptămâni, după care se face pauză o lună de zile.

Citește și: Cele mai eficiente plante medicinale

Curmalele cresc potența

”Fructele de curmal conțin vitamina A liposolubilă, vitamine din complexul B hidrosolubil, C și E. Pe lângă acținea diuretică, emolientă, ușor antiinflamatoare, expectorantă, ele au și efect afrodiziac. Sunt folosite ca remediu în numeroase afecțiuni, dar și pentru creșterea potenței și a longevității”, scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor. Studii recente arată că fructele de curmal conțin estradiol și flavonoide. Pe un grup experimental, consumul lor zilnic (aproximativ 3 fructe pe zi) a avut efecte pozitive asupra calității spermei. Au îmbunătățit numărul de spermatozoizi, motilitatea, morfologia și calitatea ADN-ului. Persoanele cu diabet trebuie să le consume doar cu avizul medicului nutriționist, întrucât conțin multe zaharuri.

Planta femeilor

Vitex agnus castus este leacul dedicat femeilor care au disfuncții sexuale. Reglează nivelul hormonilor feminini. Are un efect bun în tulburările ciclului menstrual (ciclu neregulat, sindrom premenstrual, dureri în timpul menstruației, absența ciclului în perioada în care, în mod normal, femeia ar trebui să fie fertilă). Este indicat și în infertilitatea provocată de cicluri anovulatorii și tuburările de libidou. Există produse cu extrase din Agnus castus, care se administrează conform indicațiilor de pe ambalaj. Tratamentul ar trebui să dureze cel puțin trei luni.

Plante medicinale pentru disfuncții sexuale: Îmbunătățirea fertilității

”Semințele de pepene verde conțin zinc, fier, acizi grași omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor în organism. Pudra de semințe de pepene galben amestecată cu miere, în părți egale vindecă impotența și problemele prostatei. Se ia câte o lingură pe zi din acest preparat. “Colții babei” (Tribulus terrestris) este o plantă care seamănă cu vița-de-vie. A fost cunoscută din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale curative, de tonic, diuretic, dar și pentru îmbunătățirea vieții sexuale și a fertilității. Este utilizată și de atleți pentru creșterea performanțelor, pentru că stimulează producția de testosteron și activitatea musculară. Se folosesc frunzele, florile și semințele. Este contraindicat femeilor însărcinate sau care au exces de testosteron. La noi se găsește sub formă de produse standardizate. Alege-le pe cele avizate de Ministerul Sănătății și consumă-le conform indicațiilor de pe ambalaj,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.