Plante diuretice pentru articulații. Morcovul

Morcovul are acţiune diuretică. Determină chiar dublarea volumului de urină şi, ceea ce este mai important, şi eliminarea masivă de acid uric. De aceea este recomandat în afecțiuni reumatismale. Se consumă ca atare. Se poate prepara și suc care se bea câte 100 ml dimineaţa devreme. Se face și o supă din 500 g morcovi raşi sau tăiaţi mărunt, fierţi o jumătate de oră normal sau, preferabil, un sfert de oră la presiune. Se pasează şi se completează până la un litru cu apă fiartă.

Plante diuretice pentru articulații. Usturoiul

Usturoiul este de folos în numeroase afecțiuni și poate ajuta și la diminuarea durerilor în artroză. Se poate consuma ca atare în mâncare sau poate fi preparat ca mujdei. Cei care nu agrează gustul pot înghiți cu apă dimineața unul-doi ”căței” de usturoi mărunțiți. Mai există o rețetă pentru un sos delicios și sănătos pe care îl poți adăuga în salate sau diverse preparate culinare. Căţeii” de la o căpăţână se zdrobesc și se amestecă bine cu o lingură de sare și cu o linguriţă de zahăr. Se adaugă treptat două linguri de ulei comestibil şi o lingură de suc de lămâie. Se folosește alături de diferite preparate culinare sau se adaugă în salate. Dacă nici varianta asta nu-ți surâde, există și capsule cu extract de usturoi, prin care poți beneficia de calitățile usturoiului, dar nu și de gust și miros.

Plante diuretice pentru articulații. Coacăzul

”Proprietăţile diuretice ale frunzelor de coacăz sunt dublate de cele de eliminare masivă a acidului uric şi uraţilor, fiind adjuvante importante în litiaza urică, reumatism, artrită și gută. Se recomandă cure de lungă durată, de până la 6 luni, sub formă de infuzii cu 2 linguriţe la o cană cu apă fierbinte. Se beau 3 căni pe zi, între mese”, scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Plante diuretice pentru articulații. Lămâile

Durerile articulare pot fi calmate și cu ajutorul lămâilor. Se consumă ca limonadă sau sub formă de suc, consumat cu miere sau adăugat în salate până la 200 ml/zi. Proprietăţile diuretice şi depurative marcante fac din struguri un adjuvant de preţ în gută, afecţiuni reumatismale și artrită. Se consumă ca atare.

Plante diuretice pentru articulații. Strugurii

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”În sezon, se face cura de must (importantă pentru efectul diuretic și depurativ). Se începe cu o jumătate de litru zilnic, în 3 reprize, cu o oră înainte de mese, apoi se creşte pro-gresiv până se ajunge, după circa 2 săptămâni, la 2 litri zilnic. Cantitatea se menţine astfel 2-3 zile fără a se mai consuma altceva. După acest nivel maxim se revine apoi la cantitatea iniţială de care se profită cât mai ţin strugurii,” scrie dr. farmacist Ovidiu Bojor.

 

Sursa foto: 123rf.com