Poluarea este și o problemă a locuințelor și a birourilor noastre. Ea nu vine doar din exterior, ci există poluanți chiar la noi în casă. Poluanții de interior care afectează sănătatea sunt formaldehida, compuși organici volatili (benzen și tricloretilenă sau TCE), poluanți biologici din aer, monoxidul de carbon și oxizii de azot, pesticidele și dezinfectantele (fenoli) etc. Acești poluanți contribuie la „sindromul clădirii bolnave”, care provoaca simptome variind de la alergii, dureri de cap și oboseală până la tulburări ale sistemului nervos, cancer si moarte. Dar există plante care ajută la purificarea aerului. Ar fi bine să ai și tu acasă plante de apartament care purifică aerul.

Plante de apartament care purifică aerul: Iedera

Iedera poate crește și în interior. Este o plantă cu abilități incredibile de filtrare a aerului. Este cea mai eficientă plantă atunci când vine vorba de absorbția de formaldehidei. Nu-ți face griji. Este o plantă care se adaptează ușor și crește repede. Preferă temperaturi moderate și lumina solară medie.

Plante de apartament care purifică aerul: Aloe vera

Aloe ajută la creșterea nivelului de oxigen din casa ta. Absoarbe formaldehida, dioxidul de carbon și monoxidul de carbon. Un ghiveci cu o plată de aloe vera este echivalentă cu nouă purificatoare de aer biologice.

Citește și: Cum afectează fumul de țigară plantele de cameră

Plante de apartament care purifică aerul: Crinul păcii

Aceasta floare frumoasă este o plantă care se întreține ușor. Rezistă și la temperaturi mai scăzute. Pe lângă rolul decorativ, reduce semnificativ numărul de toxine din aer.

Citește și: Plante periculoase pentru animalele de companie

Plante de apartament care purifică aerul: Planta păianjen

Este capabilă să efectueze fotosinteza în condiții de iluminare minimă. Planta păianjen absoarbe toxinele din aer, inclusiv formaldehida, stirenul, monoxidul de carbon și benzenul. O singură plantă paianjen este capabilă să filtreze în mod eficient aerul dintr-o cameră de 70 m².

Plante de apartament care purifică aerul: Limba-soacrei

Plantă decorativă deosebită, limba-soacrei poate prospera fără prea multă lumină sau apă. Este, de asemenea, eficientă în absorbția a dioxidului de carbon și eliberează oxigen în timpul nopții (în timp ce cele mai multe plante fac acest lucru în timpul zilei). Ca urmare, un ghiveci cu această plantă în dormitor te poate ajuta să ai un somn mai bun.

Plante de apartament care purifică aerul: Rhapis excelsa

Rhapis excelsa  este o specie de palmier care se adaptează bine la cele mai multe interioare. Rhapis excelsa crește încet, dar poate ajunge până la 4 m în înălțime. Bineînțeles, îi poți controla creșterea alegând un vas potrivit cu mărimea maximă pe care ți-o dorești. Curăță aerul de formaldehide și de amoniac.

Dacă îți plac plantele de apartament, învață cum se îngrijeste o Primula. E plină de culoare și te binedispune!

Plante de apartament care purifică aerul: Ficusul de cauciuc

Este renumit pentru forma și aspectul frunzelor sale. Ficusul de cauciuc poate supraviețui în locuri întunecate. Cu toate acestea, este nevoie de un pic de lumină să crească. Aceasta plantă este, de asemenea, renumită pentru îndepărtarea substanțelor chimice din aer.

Sursa foto: 123rf.com