Alge care elimină toxinele din organism

Clorela (Chlorella pyrenoidosa, Chlorella vulgaris) este o algă verde unicelulară, care se găsește în unele zone ale lumii în apele de izvor. Conține peste 20 de vitamine și minerale, inclusiv complexul de vitamine B, beta caroten, vitaminele C și E, fier și calciu. Este cea mai importantă sursă de clorofilă, care ajută la detoxifierea ficatului, curăță colonul, previne sau combate constipația și ajută absorbția nutrienților și a mineralelor, inclusiv a fierului. Mai are proprietatea de a elimina din organism metalele grele și pesticidele. O altă algă bună pentru ficat este spirulina. Este indicată mai ales celor care au boli ale ficatului cauzate de poluare sau de excesul de medicamente. În plus, scade colesterolul „rău” din sânge și reduce hipertensiunea ușoară. Clorela sau spirulina se găsesc sub formă de suplimente alimentare.

De ce ai nevoie de detoxifierea colonului și cum se face

Plante aromate care elimină toxinele din organism

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu Bojor

Salvia ajută la buna funcționare a bilei, ficatului și la eliminarea gazelor intestinale. Este indicată și în indigestie. Se consumă sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Este contraindicată în sarcină. Se spune că salata care conține tarhon nu mai are nevoie nici de oţet şi nici de sare, acesta cumulând gustul ambelor ingrediente. De aceea, este indicat celor care trebuie să evite să mănânce sărat. Stimulează buna funcționare a ficatului. Frunzele de tarhon sunt, totodată, diuretice. Se consumă, ca atare, în salate sau mâncare. Mai poți prepara o infuzie dintr-o linguriță de frunze la o cană de apă. Se bea după mesele principale.”

Citește și: Dieta cu suc de roșii: slăbești 6 kilograme și-ți detoxifici organismul. Metoda cea mai sigură să scapi de celulită

Sursa foto: 123rf.com