Cauzele pentru care apare pielea uscată și iritată de pe mâini

Ferește-te de factorii care usucă și irită pielea de pe mâini:

  • Orice sursă de căldură, de la calorifere și încălzirea centrală, la șeminee și sobe, poate reduce umiditatea din cameră și poate usca pielea.
  • Dușurile sau băile fierbinți.
  • Alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczemele.
  • Înotul în piscine cu clor sau folosirea lui pentru curățenie fără a utiliza mănuși.
  • Vremea: în timpul iernii, umiditatea și temperatura scad. Aceste condiții externe dăunează tenului.
  • Vârsta. Peste 50% dintre adulții peste 40 de ani au pielea uscată.
  • Anumite afecțiuni cronice genetice, inclusiv diabetul, bolile de rinichi, tulburările hormonale.

Citește și: Cum tratezi mâinile uscate și crăpate prin metode naturale

Mănuși pentru a preveni uscarea pielii

Înainte să tratezi pielea uscată și iritată de pe mâini, mai bine previi această problemă. Pentru a avea grijă de mâinile tale, va trebui să le protejezi atunci când folosești produse de curățare dure pentru uz casnic și detergenți de vase, care sunt dovediți ca fiind iritanți. Totodată, poți folosi mănuși atunci când ieși la cumpărături sau dacă ai un job în care interacționezi cu mulți oameni și trebuie să-ți speli frecvent mâinile. Astfel, vei dezinfecta mai des mănușile și nu vei mai irita pielea.

Ar fi bine să alegi mănuși de cauciuc non-latex sau, mai bine, creează o barieră dublă de protecție: poartă pe sub mănușile de cauciuc (din cele mai mari, de uz casnic), unele din bumbac subțire și moale.

Citește și: Cum folosești toaleta publică în timpul pandemiei de Covid-19

Dezinfectant pentru pielea uscată și iritată de pe mâini

Chiar dacă sunt utili, cei mai mulți dezinfectanți de mâini conțin alcool și usucă pielea. Există variante hidratante în magazine. Poți prepara și tu un dezinfectant de mâini care să și hidrateze după următoarea rețetă. Ai nevoie de: 3 linguri de spirt medicinal (alcool 70 %), o lingură gel de Aloe vera, o jumătate de linguriță de ulei de măsline, câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai sau de lavandă (opțional). Aloe Vera și uleiul de măsline au efect hidratant. Amestecă toate ingredientele într-un bol. Depozitează-l într-o sticluță mică pe care o poți lua ușor cu tine. Agită lichidul înainte de folosire.

Sursa foto: 123rf.com