Potrivit publicației franceze Les Echos, Didier i-a dezvăluit rezultatele președintelui Emmanuel Macron, iar cei doi aua vut o discuție de trei ore în Marsilia. Profesorul a devăluit că a reușit să vindece 91,7% din 1061 de PcineȚi cu hidroxiclorichină și azitromicină în doar  zece zile.

Vârsta media a celor tratați cu hidroxiclorochină și azitromicină a fost de 43,8 ani, iar 46,3% au fost bărbați. Vindecarea virologică a fost obținută la 973 de pacienți în 10 zile. O încărcătură virală la finalul tratamentului a fost observată la 47 de pacienți (4,4%). Zece oameni au fost transferați la terapie intensivă, cinci bolnavi cu vârste cuprinse între 74 și 95 de ani au decedat de atunci (0,47%), iar 32 au avut nevoie de 10 zile de spitalizare în plus. DIntre aceștia, 25 sunt deja vindecați, iar 16 rămân spitalizați.

„Combinația hidroxiclorochină-azitromicină, atunci când este demarată iemdait după diagnosticare, este un tratament sigur și eficient pentru Covid-19, cu o rată a mortalității de 0.5% la pacienți în vârstă. El evită agravarea și elimină continuarea contagiunii virusului în cea mai mare parte a cazurilor”, se arată în concluzia studiului, citaat de Mediafax.

Noile rezultate vor fi analizate de către Consiliul Științific p și de către ministrul francez al Sănătății. Emman uel Macron va consulta azi și în weekend un număr mare de actori publici și privați francezi, europeni și internaționali în privința studiului, având în vedere că hidroxiclorochina este contestată în special pentru efectele adverse.

Citește și: