Dermatologul Ana Maria Vișinescu a explicat la ”Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea”  de la Antena 3 că spălatul excesiv pe mâini și folosirea dezinfectantului des dăunează grav mâinilor, dând câteva sfaturi despre cum să ne îngrijim pielea în această perioadă.

Medicul subliniază că trebuie să folosim zilnic creme pentru mâini, în special cele bogate în vitamina A și E.

”Va trebui să folosim tot timpul cremă de mâini. Cea mai mare problemă a pacienților mei și celorlalți este dermatita iritativă, de contact a mâinilor, din cauza spălării excesive și a folosiri dezinfectanților.

În acest context epidemiologic nu avem cum să nu agresăm pielea. Din cauza spălării frecvente mâinilor cu aceste săpuni agresive și antiseptice se îndepărtează nu numai filmul hirofilic  de la suprafața pielii, c și microbiomul care ne apără de infecții. Pilea devine uscată, fisurată și devine mai vulnerabilă la suprainfecții, dar și la transmiterea microorganismelor.  De aceea recomand folosirea cremelor hidratante după fiecare spălare pe mâini. Înainte de culcare să folosim creme grase cu vitamina A și E”, a explicat dermatologul la Antena3.

În concluzie, crăpăturile de pe mâini sunt dăunătoare pentru că ne infectăm mai repede. În acesată perioadă, și unghiile sunt afectate și spune dermatologul că ar fi bine să folosim uleiuri pentru cuticule din farmacii, care ne protejează și unghiile.