Pericolele asunse în apa din piscină. Ce găsești în apa din bazin

Nu te gândești la pericolele asunse în apa din piscine. Pe lângă clor, care poate fi în concetrații prea mari uneori, toate piscinele conțin… urină. Chiar dacă este interzis, majoritatea oamenilor urinează în piscină. Chimistul american Ernest Blatchley III spune că a analizat timp de 20 de ani apa din piscine. Nu a existat niciuna în care să nu fi găsit urină. ”Orice piscină deschisă publicului are și urină în ea. Am descoperit că, în medie, fiecare persoană lasă 30-60 ml de urină în piscină,” a declarat specialistul pentru site-ul webmd.com.

”Dacă o singură persoană ar urina în piscină, nu s-ar întâmpla nimic. Concentrația de urină ar fi prea mică. Dar există foarte mulți oameni care au acest obicei”, spune specialistul. Problema nu este urina în sine, ci faptul că se descompune, sub acțiunea substanțelor din piscină. Rezultă substanțe foarte toxice.

Complicațiile pe care le produce apa din piscină includ agarvarea simptomelor de astm bronșic și probleme gastrointestinale.

Asa îți protejezi telefonul la plajă sau la piscină!

Pericolele asunse în apa din piscine. Cum te ferești de ele

Dacă mergi la piscină mai rar și nu stai multe ore, nu te afectează. Risc mai mare îl au înotătorii de performanță și toți cei care merg zilnic la piscină sau stau mai multe ore. Riscul este mai mic pentru cei care merg doar ocazional”, spune Richardson.

Ține cont atunci când alegi bazinul de faptul că, în mod normal, apa nu ar trebui să miroasă a clor. Concentrația nu ar trebui să fie atât de mare încât să miroasă a substanțe chimice”, spune Michele Hlavsa, șef al programului Healthy Swimming.

Dacă ești pe litoral, alege să faci baie în mare. Sarea are efecte antibacteriene și apa de mare este mult mai sigură pentru sănătate. În plus, apa de mare poate trata numeroase afecțiuni. Află în ce condiții băile în mare pot deveni tratament.

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi Top 10 piscine din București în 2022!