Zâmbetul frumos egalează o imagine de sine de care ești mândru

Când evităm să zâmbim sau să râdem, suprimăm emoții. 

Dar când zâmbești din toată inima, încrederea în sine e propulsată la un alt nivel. Când nu sunt pătați, rupți, ciobiți, dinții au puterea să îți redea încrederea în tine și să genereze un confort psihic mai mult decât necesar în pandemie.

Iar, pe fondul unei pandemii care ne suprimă deja atâtea lucruri, vrem ca măcar bucuria sinceră să ne rămână. Procedurile precum albirea dentară, implanturile dentare, coroanele și chiar și un aparat dentar ajută nu doar la îndreptarea, corectarea și albirea dinților tăi, ci la restaurarea încrederii și stării de bine. Studiile arată că zâmbetul e primul lucru pe care îl observăm când întâlnim pe cineva nou – zâmbetele noastre au un impact mai mare decât am crede. 

Zâmbetul frumos egalează sănătate generală

Dacă esteticul e primul atribut de care ne lovim când vine vorba de dantură, latura sa funcțională e de o relevanță la fel de mare; un zâmbet frumos este un zâmbet sănătos, iar cu atât mai mult în era COVID-19 sănătatea e coordonata de care avem nevoie cel mai mult. Chiar și când vorbim de probleme aparent minore, precum cariile, nu doar starea noastră de psihic e afectată, ci și felul în care ne raportăm la lumea exterioară; indiferent de intensitatea lor, durerea și neplăcerea ne afectează munca, relațiile cu ceilalți și capacitatea de a ne focusa; suntem distrași de la lucrurile care contează cu adevărat, iar o vizită la o clinica stomatologica in Bucuresti nu e doar despre restaurarea zâmbetului, ci despre re-conectarea cu lumea exterioară, o lume în care poți, în final, să fii cea mai bună versiune a ta. 

COVID-19 e momentul în care ne putem focusa cu adevărat pe igiena orală – dacă aveam nevoie de un impuls pentru a ne axa mai mult pe felul în care arată și se simt dinții noștri, acum e momentul prielnic în care nu doar putem, ci și trebuie să facem asta. Când ai grijă de dantura ta, ai grijă de întreaga sănătate; prevenția e întotdeauna mai plăcută decât tratamentul, de aceea trebuie să acordăm atenție sănătății noastre orale. – Dr. Alexandra Mircea

Zâmbetul frumos obținut în pandemie – cum s-a schimbat vizita la stomatolog

Într-o perioadă în care frica plutește în aer, evitarea mersului la stomatolog din teamă nu e o opțiune; accentul cade pe siguranță, atribut pe care cabinetele stomatologice l-au avut dintotdeauna. Pacientul e protejat de orice microorganism sau virus, nu doar de COVID-19, iar forfota din sălile de așteptare a dispărut – masca nu lipsește până la intervenția propriu-zisă, iar interacțiunea cu medicul stomatolog, redusă. Metodele digitale sunt din ce în ce mai apreciate, motiv pentru care vizita la stomatolog în pandemie nu constituie niciun pericol de infectare. 

Pandemia ne-a făcut să înțelegem că avem nevoie de stare de bine și încredere în noi înșine ca să ieșim victorioși din lupta pe care o purtăm de mai bine de un an. Când vom putea ieși din nou fără măști, vrem să putem zâmbi cu încredere. Un zâmbet de care ești mulțumit te face nu doar să te simți mai bine, ci să trăiești mai concentrat, să te bucuri vizibil mai mult, să muncești mai bine, să râzi cu poftă, fără restricții.