1. Vaccinează-te împotriva gripei din timp

Este primul și cel mai simplu mod în care poți preveni gripa și toata gama ei de simptome neplăcute. Evită colectivitățile cu persoane care suferă de răceală sau gripă.

  1. Menține o igienă corectă

Spală-te pe mâini ori de câte ori poți, indiferent de mediul și de condițiile în care lucrezi. Atât timp cât vii în contact cu persoane care sunt contagioase, nu exagerezi dacă te speli mai des decât în mod obișnuit. Pentru a elimina virusurile de pe piele este necesar să te speli bine pe mâini timp de cel puțin 20 de secunde. Dacă nu ai la îndemână apă și săpun, poți apela și la geluri antibacteriene, care elimină la fel de bine germenii. Dezinfectează-ți biroul, mai ales dacă mulți dintre colegi au fost sau sunt bolnavi de răceală sau gripă.

  1. Un stil de viață sănătos

Acesta include nu doar alimentație corectă, bazată pe legume și fructe bogate în vitamine, ci și odihnă suficientă. Asigură-te că dormi cel puțin 7-9 ore pe noapte și ia în calcul că organismul are în mod natural nevoie de mai multă odihnă în sezonul rece. Un organism privat de somn este mult mai vulnerabil în fața bolii. Include și cel puțin 15 minute de exerciții fizice pe zi. De asemenea, elimină orice formă de zahăr, întrucât consumul excesiv de zahăr slăbește imunitatea.

  1. Ține stresul la distanță

Studiile au arătat că persoanele care se confruntă cu niveluri ridicate de stres sunt mai predispuse să se îmbolnăvească de răceală și gripă. Minimizează expunerea la stres, respectând un program de muncă rezonabil și propune-ți ca cel puțin o seară pe săptămână să o petreci cu prietenii și familia. Dacă simți că stresul te copleșește, apelează la ajutorul unui specialist – psiholog, psihoterapeut, etc.

  1. Evită fumatul.

Este cunoscut faptul că fumatul îți slăbește sistemul imunitar. Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat că fumătorii sunt mult mai predispuși la răceală și gripă decât cei care nu au acest viciu.

 

Tratamentul corect grăbește vindecarea

Dacă totuși virozele nu te-au ocolit, combinația de ibuprofen și pseudoefedrină poate fi un aliat bun în combaterea simptomelor provocate de răceală și gripă.

Ibuprofenul face parte dintr-o categorie de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene, destinate calmării durerii ușoare și moderate, reducerii inflamației și febrei. Ibuprofenul blochează producția enzimelor care provoacă durerea în organism,  reducând și febra.

Pseudoefedrina are efect decongestionant; astfel, combinația de ibuprofen și pseudoefedrină este astfel foarte utilă în răceală, contribuind la ameliorarea simptomelor neplăcute, precum durerea de cap, durerile musculare, febră, durerea în gât  și congestia nazală sau cea a sinusurilor.

Nurofen Răceală și Gripă țintește eficient simptomele de gripă și răceală

  • Datorită formulei care combină acțiunea a două substanțe active, ibuprofen și pseudoefedrină, Nurofen Răceală și Gripă (comprimate filmate) acționează asupra simptomelor de gripă și răceală, cum ar fi febra, durerea în gât, durerea de cap, rinoreea și congestia nazală.
  • Pentru adulții și copiii peste 12 ani, doza inițială este de 1-2 comprimate filmate. Aceștia nu ar trebui să depășească doza zilnică de 6 comprimate de Nurofen Răceală și Gripă, cu o pauză de cel puțin 4-6 ore între două administrări.
  • Citește cu atenție prospectul înainte de a administra medicamentul, iar dacă simptomele bolii persistă și în prezența tratamentului sau se înrăutățesc, apelează la un medic sau la sfatul unui farmacist.

 

Acest medicament conține ibuprofen și se poate elibera fără prescripție medicală! Citiți cu atenție prospectul! Daca apar manifestări neplăcute, adresați-vă medicului sau farmacistului dumneavoastră! Viza nr 794/ 08.12.2015