Boala parodontală, cunoscută și sub denumirea de parodontoză, este o afecțiune gravă care pune în pericol menținerea dinților pe arcadă. Astfel, pacienții care suferă de temuta boală parodontală și nu se prezintă la medicul specialist în parodontologie, pot ajunge să piardă toți dinții de pe ambele arcade! 

Pierderea dinților poate avea un impact extrem de negativ asupra psihicului pacienților, afectând inclusiv sănătatea generală a organismului și relațiile cu cei din jur.

Pacienții care și-au pierdut majoritatea dinților de pe arcade trebuie să știe că nu există doar soluția protezei mobilizabile. Aceasta s-a dovedit de foarte multe ori a fi inestetică, greu de suportat, făcând ca masticația și vorbirea pacientului să devina dificile. 

Pentru a veni în ajutorul pacienților care și-au pierdut majoritatea dinților de pe arcadele dentare, specialiștii Life Dental Spa din Iași propun realizarea protocolului chirurgical Fast&Fixed

Astfel, nu doar că pacienții au parte de un rezultat uimitor, dar întreaga procedură se realizează într-o singură zi, pacientul beneficiind de dinți ficși în doar 8 ore!

Ce înseamnă Fast&Fixed?

Fast&Fixed este denumirea unui protocol care are la bază inserarea unui anumit număr de implanturi dentare la nivelul osului maxilar sau la nivelul mandibulei într-o singură ședință. 

În aceeași zi, pacientului nu doar că i se inseră implanturile dentare, dar i se și atașează de acestea o lucrare protetică provizorie, care să restaureze funcționalitatea și estetica de-a lungul perioadei de osteointegrare. 

Clasic, după orice procedură de inserare a unui implant dentar, pacientul trebuia să aștepte aproximativ 6 luni până când acestuia i se va atașa lucrarea protetică fixă – de tipul unei coroane dentare realizată din materiale înalt biocompatibile și fizionomice, precum zirconiul sau ceramica. 

Astăzi, cu ajutorul sistemului Fast&Fixed, deși implanturile necesită tot o perioadă de aproximativ 6 luni pentru a crea legături între os-implant, pacientul se bucură de o dantură fixă, provizorie.

La finalul perioadei de osteintegrare, după ce au trecut cele șase luni, pacientul revine la cabinetul stomatologic din Iași, unde #LifeDentist-ul specialist în implantologie poate evalua calitatea procesului de osteointegrare.

Dacă totul se dovedește a fi în regulă, lucrarea protetică provizorie, menținută în cavitatea orală de-a lungul celor 6 luni de osteointegrare, poate fi înlocuită cu lucrare protetică definitivă. 

Tehnologie inovatoare în clinica stomatologică Life Dental Spa din Iași 

Recent, clinica stomatologică Life Dental Spa din Iași și-a deschis porțile pentru pacienți, oferind tratamente stomatologice ultramoderne, realizate cu ajutorul protocoalelor și echipamentelor de ultimă generație. 

În ceea ce privește procedura Fast&Fixed de obținere a dinților ficși în doar 8 ore, pentru o regenerare mult mai rapidă, #LifeDentist-ii recomandă utilizarea sistemului PRGF – Plasma Rich in Growth Factors, elaborat de firma Endoret.

În ce constă sistemul Endoret PRGF?

Pacienții care și-au pierdut aproape toți dinții de pe arcade și beneficiază de o restaurare completă cu dinți ficși în doar 8 ore pot opta și de protocolul Endoret PRGF pentru o regenerare într-un timp record. 

În cadrul procedeului Endoret PRGF, pacientului i se recoltează maximum 10 ml de sânge care vor fi centrifugați, rezultând o plasmă bogată în factori de creștere. Aceștia fac parte din categoria proteinelor plasmatice, jucând un rol deosebit de important în cadrul procesului de regenerare locală. 

Este esențial, pentru echipa de medici profesioniști #LifeDentisti, ca pacienții să se bucure de rezultate excelente în urma procedurilor de tratament, totul desfășurându-se într-un timp record și într-un maxim de confort. Astfel, #LifeDentist-ii recomanda utilizarea sistemului PRGF Endoret alături de Fast&Fixed, beneficiile fiind majore:

  • Diminuarea la minimum la complicațiilor ce pot apărea post-operator 
  • Regenerare rapidă și ușoară 
  • Inflamația și umflarea țesuturilor sunt mult scăzute 
  • Obținerea factorilor de creștere plasmatici se realizează extrem de rapid, în aceeași ședință cu procedura chirurgicală, iar centrifugarea unei cantități mici de sânge este suficientă 
  • Aplicarea la nivelul locului de intervenție se realizează foarte ușor de către medicul specialist în implantologie 
  • Tehnologie autogenă în proporție de 100% 
  • Tehnologie sigură, certificată la nivel internațional de către Institutul de BioTehnologie 
  • Nu există reacții adverse, pacienții bucurându-se de eficacitate maximă 

#LifeDentist-ii din clinica stomatologică Life Dental Spa din Iași sunt adepții stomatologiei holistice și a medicinii regenerative, alegând să țină pasul cu toate noutățile certificate în străinătate! Totul pentru ca pacienții care aleg Life Dental Spa Iași să beneficieze de tratamente ultramoderne și eficiente! 

Alege clinica stomatologică Life Dental Spa Iași și bucură-te de o regenerare rapidă în urma protocolului Fast&Fixed cu ajutorul tehnologiei Endoret PRGF!