Pe lângă efectele pozitive asupra sănătății orale, implantul îmbunătățește consistent calitatea vieții, în multe moduri. Iată câteva dintre acestea. 

Oferi din nou cele mai frumoase zâmbete 

Unul dintre cele mai neplăcute efecte ale problemelor cu dantura constă în faptul că ajungi să te temi chiar și să zâmbești. Ești conștient că dinții tăi nu au culoarea potrivită, ori au diferite pete, ori există dinți lipsă, astfel că te străduiești să zâmbești fără să îți arăți dinții. Efectul e în același timp ciudat și neplăcut, departe de a crea o impresie pozitivă. 

Cu un implant dentar potrivit, vei reuși să depășești această problemă. Vei putea din nou să  oferi atât celor dragi, cat și oricărei persoane pe care o întâlnești un zâmbet frumos, ca al unei vedete de la Hollywood.

Vocea ta își recapătă claritatea 

Fără îndoială că ai avut ocazia să cunoști persoane – îndeosebi de vârsta a treia – care folosesc diferite proteze dentare detașabile. Unele dintre acestea sunt voluminoase și incomode și, din această cauză, provoacă inclusiv dificultăți în vorbire.

Cu aceeași problemă te confrunți și în momentul în care ai început să pierzi dinți sau părți ale dinților. Nu vei mai putea să rostești anumite sunete în modul cel mai corect, astfel încât vei dezvolta un mod ciudat de a vorbi. Lumea te va înțelege mai greu, iar tu vei începe să taci mai des, din cauza lipsei de încredere în sine. 

Și această problemă se rezolvă, în momentul în care ai optat pentru un implant dentar de calitate. Datorită tehnologiei actuale și bunei pregătiri a medicilor, vei putea din nou să articulezi cuvintele cu cea mai mare claritate, cu o dicție demnă de un actor.

Mănânci orice dorești

Oricine a avut vreodată probleme cu dinții știe că acestea vin la pachet cu multe alte neplăceri, printre care se numără și faptul că nu mai poți să mănânci orice dorești. Alimentele crocante se află printre primele, pe lista celor ce trebuie evitate. La fel stau lucrurile și cu multe băuturi reci, care sporesc disconfortul sau chiar pot face să apară senzația de durere. 

Odată ce ai rezolvat problema, optând pentru un implant dentar la o clinică stomatologică de top, așa cum este și dentalexcellence.ro, vei putea din nou să savurezi mâncărurile și băuturile preferate, fără să te mai temi că simpla lor gustare îți va provoca dureri. 

implant dentar

Arăți mai tânăr

În momentul în care apar probleme cu dantura, acestea nu afectează doar zâmbetul și capacitatea de a mânca orice dorești. Este cunoscut faptul că un singur dinte lipsă îi afectează și pe cei din jur, astfel încât se ajunge chiar la deplasări ale oaselor. Iar acest fenomen poate să conducă, treptat, și la modificarea fizionomiei.

Acest proces nedorit este stopat, odată ce ai rezolvat problemele prin intermediul unui implant dentar. Dinții sănătoși nu vor mai fi afectați, iar liniile și expresia feței tale vor rămâne cele cu care te-ai obișnuit, fără să mai fie îmbătrânite prematur din cauza unor dinți lipsă.