• 1. Redă frumusețea zâmbetului

Dinții pierduți afectează in mod negativ modul în care arată zâmbetul. Un zâmbet frumos nu este obligatoriu unul caracterizat de dinți simetrici și albi, ci de dinți sănătoși și întregi. De aceea, dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți din diferite cauze, cea mai simplă cale pentru a-ți recupera frumusețea zâmbetului este reprezentată de implantul dentar. Dacă ai grija de igiena ta dentară și dacă ții cont de anumite reguli pe care oricum ar fi trebuit să le respecți și dacă nu ai fi avut implant (spre exemplu să nu spargi alimentari tari în dinți și să nu consumi băuturi prea fierbinți sau prea reci) te vei putea bucura de implantul dentar toată viața.

  • 2. Îmbunătățește calitatea vieții 

Problemele dentare afectează calitatea vieții pacienților din multe puncte de vedere, mai ales dacă vorbim despre dinți pierduți. În primul rând, este afectat procesul de digestie. Pacientul nu mai poate mesteca bine alimentele (în funcție și de câți dinți lipsesc) și digestia se complică și durează mai mult. În plus, se vor putea consuma din nou alimentele preferate, fără teamă. 

  • 3. Menține integritatea structurilor faciale

Odată cu înaintarea în vârstă, aspectul de chip îmbătrânit este dat în primul rând de resorbția grăsimii de la nivelul feței și de resorbția osoasă, procese naturale și normale. În cazul în care ne referim cazuri în care dinții lipsesc, chiar și la pacienți tineri poate apărea resorbție osoasă: rădăcina nu mai stimulează osul și acesta începe să se atrofieze și să modifice structura facială. De aceea, este foarte important ca un dinte pierdut să fie înlocuit cât mai repede cu un implant dentar. 

  • 4. Îmbunătățirea igienei dentare 

Implanturile dentare nu sunt dificil de întreținut, din contră: trebuie spălate și curățate la fel ca dinții naturali. Însă, atât medicii stomatologici, dar și pacienții, observa o schimbare în bine la nivelul igienei dentare. Această schimbare este datorată dorinței de a păstra implantul cât mai mult timp și de a conserva dinții naturali rămași. 

  • 5. Redobândește funcția fonetică 

Lipsa unui dinte, mai ales dacă ne referim la cei din față afectează modul în care vorbim. De aceea, pacienții care beneficiază de implanturi dentare sunt fericiți că nu mai trebuie să își facă griji în această privință și că pot pronunța din nou toate cuvintele corect. 

În încheiere, am vrea să știm dacă ai avut nevoie de un implant dentar și care este experiența ta cu acesta!