Soluția? Ozonoterapia. Are un efect revigorant asupra întregului organism. Stimulează regenerarea celulară și modulează sistemul imunitar, principalul nostru aliat în lupta cu boala.

“Ozonoterapia este un tratament inovativ. Care își găsește utilitatea în numeroase afecțiuni datorită efectului său revitalizant. Este demonstrat faptul că, după efectuarea procedurii în doze și volume mari (OHT), ATP-ul mitocondrial, considerat a fi <> a organismului, crește cu 500%. Rezultatele preliminare indică faptul că acest lucru stimulează și apariția celulelor stem. Despre care știm că au un rol deosebit în sănătatea întregului organism.

Practic, secretul terapiei este acela că ozonul, odată ajuns în sânge, crează un stres oxidativ. Iar organismul începe producția de antioxidanți, precum și de factori de creștere și vindecare. Cu ajutorul terapiei cu ozon, sângele este detoxifiat de agenți patogeni, metale grele și metaboliți toxici.”, a declarat Dr. Mihai Băican, specialist în ozonoterapie la clinica de diagnostic, tratament integrativ, recuperare medicală și estetică Fizio Estetix.

3 afecțiuni prevenite cu ajutorul terapiei inovative

Toamna, suntem predispuși la 3 riscuri majore, strâns legate între ele, pe care ozonoterapia sistemică le poate preveni sau trata cu succes.

1.Sindromul de burnout

Ne-am reîntors din concediu. A fost o perioadă dedicată detașării de grijile cotidiene și de cele de la locul de muncă. Însă constatăm că suntem mai obosiți decât atunci când am plecat. “Organismul simte și reflectă acest lucru printr-un tonus mai scăzut. Ne simțim copleșiți de tot ceea ce urmează. Și ne epuizăm emoțional. Ei bine, în acest caz, ozonoterapia și-a dovedit eficiența în tratarea acestui sindrom. Cu ajutorul ozonoterapiei, îți revine cheful de viață, te odihnești mai bine, îți crește capacitatea de concentrare și, în felul acesta, te recâștigi.”, povestește specialistul în ozonoterapie, Dr. Mihai Băican.

2.Virozele de sezon

Organismul nostru acumulează de-a lungul timpului numeroase noxe și toxine, se încarcă din cauza stresului și a oboselii. Funcționarea acestuia devine deficitară și determină scăderea sistemului imunitar. Dacă mai adăugăm faptul că, toamna, virozele respiratorii se transmit cel mai ușor, atât la școală, între colegi, cât și acasă, către părinți și mai ales bunici, care au deja un sistem imunitar precar, este lesne de înțeles de ce în sezonul rece avem un șir de îmbolnăviri în familie.

Dr. Mihai Baican

”Aceste viroze încep să aibă și manifestări mai puțin comune, de tipul problemelor digestive, care nu sunt de cauză alimentară, și a erupțiilor cutanate, pe care noi avem tendința să le asociem unei boli a copilăriei. De fapt, este vorba despre o viroză intestinală, care provoacă manifestări cutanate. În condițiile în care, în lumea medicală sunt dezbătute tot mai des efectele adverse pe care automedicația și consumul iresponsabil de antibiotice și antiinflamtorii le au asupra organismului, devenind adevărate pericole mai ales când sunt administrate pe termen lung, ozonoterapia devine o alternativă sau un mijloc complementar viabil pentru prevenția și tratarea acestor afecțiuni, modulând sistemul imunitar și stimulând organismul să se vindece. De asemenea, trebuie menționat că ozonoterapia nu interacționează negativ cu medicamentele, ba din contră, potențează efectul diferitelor tratamente, administrate corect și la recomandarea medicului.”, a declarat Mihai Băican.

3.Depresia indusă sau exacerbată de modificările climaterice și scurtarea zilei

Această stare este cauzată de imposibilitatea organismului de a se adapta la schimbarea de temperatură și a faptului că nu mai primește atât de multă lumină și căldură, cum era obișnuit. “Printre efectele ozonoterapiei se numără și redarea energiei și obținerea unui somn de calitate. Foarte mulți pacienți ne-au relatat că se pot odihni mai bine și că au dispărut stările de neliniște și apatie pe care le aveau”, a adăugat acesta.

Cum se realizează ozonoterapia sistemică?

“Ozonoterapia sistemică, căci despre ea este vorba în tratarea acestor afecțiuni, se realizează cu ajutorul unui aparat special conceput în acest sens, care generează ozon din oxigen de puritate și concentrație ridicată. Cu ajutorul său, este extrasă o cantitate de aproximativ 200 – 250 ml de sânge de la pacient într-un kit steril. Apoi, aparatul va adăuga amestecul de ozon și oxigen în recipient, reintroducând ulterior sângele în organism prin același kit care a ajutat la extragerea sa. Practic, toată procedura presupune doar o singură înțepătură, durerea este minimă, fără efecte secundare sau riscuri pentru pacient, și durează aproximativ 15–20 de minute.”, povestește Dr. Mihai Băican.

Ozonoterapia sistemică se face strict sub supravegherea medicului specialist în ozonoterapie și doar la recomandarea acestuia după un consult de specialitate în prealabil. În funcție de obiectivele terapeutice, prevenție sau tratare, precum și de gravitatea bolii, medicul va concepe un plan de tratament personalizat. Ozonoterapia are efecte benefice și în tratarea cicatricilor, acneei și a cearcănelor, dar și a afecțiunilor ginecologice sau a bolilor reumatice.

Sursa foto: Fizio Estetix