Osteoporoza înseamnă „oase poroase”. Se întâmplă atunci când oasele devin subțiri, fragile, predispuse la rupere în urma unei lovituri sau căderi minore.

Aceste oase rupte sunt adesea denumite fracturi de fragilitate. Deși fracturile pot să apară în diferite părți ale corpului, încheieturile, șoldurile și coloanei vertebrale sunt cel mai frecvent afectate.

Aceste fracturi duc la durerea legată de osteoporoză. Fracturile coloanei vertebrale pot provoca, de asemenea, pierderea înălțimii și curbura coloanei vertebrale.

Care dintre părinți determină culoarea pielii copilului? Dar a ochilor și părului?

Osteoporoza în timpul sarcinii. Ce trebuie să cunoști despre asta

Poate o femeie cu osteoporoză să dea naștere unui copil?

Dacă aveți osteoporoză și intenționați să faceți un bebe, probabil vă întrebați dacă este sigur sau poate că osteoporoza afectează fertilitatea.

Vestea bună este că osteoporoza nu afectează fertilitatea.

Cu toate acestea, există încă anumiți factori de risc asociați cu conceperea dacă suferiți de osteoporoză, principalul fiind faptul că ar putea pune o presiune prea mare asupra oaselor.

Dacă aveți osteoporoză la vârsta fertilă, ați putea suferi de fracturi osoase, totuși osteoporoza sau osteopenia (o afecțiune cu densitate osoasă redusă, dar nu atât de severă ca osteoporoza) este destul de rară la femeile tinere.

Acest lucru se datorează faptului că oasele își păstrează densitatea până la vârsta de 30 de ani și ajung la maturitatea lor de vârf.

Densitatea oaselor rămâne neafectată până la vârsta de 35 de ani, apoi se reduce treptat, ca un proces natural de îmbătrânire.

Un motiv de îngrijorare cu privire la sarcină, dacă suferiți de osteoporoză, este că în timpul sarcinii există o pierdere considerabilă de calciu în corpul mamei, deoarece copilul ia nutrienții de la ea.

Pierderea de calciu este cea mai mare în timpul ultimului trimestru și se reface natural în lunile următoare nașterii.

Acest lucru ar putea fi destul de interesant dacă suferiți de osteoporoză severă, deoarece ar putea duce la fracturi.

Oasele deja obosite ar putea să nu poată susține creșterea în greutate în timpul sarcinii.

7 lucruri pe care bebelușii le învață încă din burtica mamei

Osteoporoza în timpul sarcinii. Ce trebuie să cunoști despre asta

Osteoporoza în sine nu afectează fertilitatea, dar în cazuri severe, femeile pot avea fracturi la nivelul coloanei vertebrale în timpul sarcinii.

Studiile au arătat că la femeile care suferă de osteoporoză severă, chiar traumatismul grav este suficient pentru a provoca fracturi.

Din păcate, nu este posibil să se spună dacă abilitatea unei femei de a purta un copil este afectată atunci când suferă de osteoporoză severă.

Medicii pot recomanda o cezariană pentru a evita fractura osoasă pelviană, care ar putea apărea cu nașterea vaginală.

În unele cazuri, partea cea mai riscantă este în timpul împingerii în timpul travaliului este că legătura dintre cele două capete ale osului pubian se pot separa.

S-ar putea să existe riscul fracturii spinoase sau al fracturii șoldului. Riscurile sunt mai mult în timpul travaliului decât în ​​timpul sarcinii.

Suplimentele de calciu și vitamina D sunt esențiale pentru menținerea funcționalității unei persoane care suferă de osteoporoză.

Dacă aveți de gând să faceți un copil, este o idee bună să faceți câteva luni înainte activități cum ar fi yoga, pilates și înot, care vă vor ajuta să vă creșteți puterea.

Riscurile nu se termină odată ce ați dat naștere. Există riscuri asociate chiar cu ridicarea copilului, atunci când calciul (deja scăzut) nu a fost încă refăcut.

Prin urmare, este necesar să luați măsuri de precauție dacă doriți să concepeți când suferiți de osteoporoză.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto