Orzul verde – valori nutriționale

Orzul verde este cel mai bun aliment numit fast food din natură datorită densității de nutrienți din compoziție.

Are beneficii multiple și este folosit încă de pe vremea grecilor și a romanilor.

Orzul verde conține vitamine precum vitamina A, B1, B1, B3, B6, C, folați, vitamina E, K.

Este bogat în electroliți precum magneziu, fosfor și potasiu alături de alte minerale esențiale precum zinc, fier și calciu.

Orzul verde este bogat în antioxidanți și aminoacizi esențiali, dar și enzime benefice organismului.

Orzul verde – beneficii și proprietăți

Poate fi consumat ca suc extras din germeni sau din forma pulbere a orzului verde.

Este un bun antioxidant și neutralizează efectele radicalilor liberi și ale stresului oxidativ. Previne apariția bolilor.

Orzul verde este de ajutor în colita ulceroasă stimulând apariția bacteriilor prietenoase în stomac. Previne inflamațiile și elimină toxinele acumulate în organism.

Orzul verde este un bun detoxifiant natural căci ajută la eliminarea metalelor grele care pot face rău.

Zincul, seleniul și cuprul ajută în acest sens. Clorofila și betacarotenul din compoziție stimulează eradicarea mucusului și acidului cristalizat.

Susține procesul metabolic și ajută la detoxifierea ficatului

Orzul verde susține și întărește sistemul imunitar. Consumul regulat al orzului verde echilibrează organismul și-l ajută în producția de celule noi.

Luptă împotriva infecțiilor și previne dezvoltarea unor boli fatale.

Orzul verde luptă împotriva cancerului prin puterea enzimei superoxid dismutaza, enzima ce revitalizează celulele din organism.

Este un remediu preventiv împotriva cancerului și a celulelor bolnave și luptă împotriva proliferării lor.

Orzul verde protejează de razele ultraviolete și a deteriorării celulare.

Consumul regulat ajută în reducerea stresului provocat de radiațiile UV, mai ales la persoanele care trăiesc în mediul urban.

Luptă împotriva efectelor negative radioactive și regenerează celulele și țesuturile deteriorate de radioactivitate.

Clorofila este cea care ajută în acest sens și care încurajează organismul să producă noi celule.

Este indicat să bei un pahar cu suc de orz verde înainte de a te expune la raze X. Va acționa ca un scut.

Orzul verde te scapă de dependențe – de alcool, cafea, nicotină, droguri, chiar de dulce

Acidul glutamic din orzul verde inhibă poftele nocive pentru organism.

Este un tonic extraordinar ce protejează ADN-ul celular de distrugere, ajută împotriva stresului, echilibrează colesterolul, este bun pentru memorie, creier și revigorează organismul.

Orzul verde – precauții

Deși în general nu are efecte adverse, anumite persoane pot fi sensibile la acest orz și pot prezenta simptome precum voma, diareea, iritații la nivelul pielii, senzație de arsură în gură și gât.

Aceste persoane ar trebui să întrerupă consumul și să se adreseze unui medic specialist pentru mai multe detalii.

Persoanele care suferă de boala celiacă, caracterizată prin sensibilitatea la gluten, ar trebui să evite consumul deoarece orzul poate conține proteine gluten.

Boala celiacă interferează cu absorbția nutrienților vitali din organism care poate avea ca rezultate complicații la nivelul creierului, ficatului și sistemului nervos.

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, înainte de a consuma orz verde ar fi indicat să cereți părerea unui medic.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto