Diaree, stări de vomă, căderea excesivă a părului, ciclu neregulat și alte simptome semnalează un organism cu dezechilibre. Analizele pot confirma acest lucru. Este posibil să suferi de anemie, infecții, lipsa unor nutrienți din sânge, dezechilibre hormonale etc. Doar medicul îți poate pune un dignostic adecvat și îți poate da un tratament.

Atunci când ai un organism cu dezechilibre, poți încerca și să mănânci sănătos. Este foarte indicat, dar nu este suficient. Crezi că absorbi necesarul zilnic de vitamine şi minerale doar din alimentaţie? Te-ai întrebat vreodată de unde trebuie să îţi iei necesarul de vitamine, minerale şi microelemente pentru a avea un organism sănătos?

Radicalii liberi sunt de vină când ai un organism cu dezechilibre

Trebuie să ştiţi că radicalii liberi din corp omoară încet omul, deoarece omoară celulele, duc la îmbătrânirea rapidă şi provoacă apariţia bolilor. Radicalul liber se formează când oxigenul pierde electronul şi preia moleculă care este parte a membranei celulare. Acesta provoacă modificări degenerative şi degenerarea malignă a ţesuturilor, afectează pereţii vaselor de sânge, provoacă chiar şi apariţia cancerului, ateroscleroza, stop cardiac, diabet, boli inflamatorii, intoxicaţii, parkinson, reacţii imune, s.a.”, a afirmat Profesor Dr. Armen Sargsyan.

Fructul de Guava, o sursă bună de vitaminele A și C

Alimentaţia sănătoasă nu este de ajuns pentru a trata un organism cu dezechilibre

Specialistul spune că este recomandat să îţi iei necesarul de vitamine, minerale şi microelemente din surse naturale, însă, în ziua de astăzi legumele şi fructele sunt cultivate în sere, ceea ce înseamnă că nu sunt încălzite de soare, nu beneficiază de energia solară, nu iau din sol maximum necesar de vitamine şi minerale şi, în acelaşi timp, metodele moderne (industriale) de conservare duc la distrugerea vitaminelor şi microelementelor. Deci, oricât de multe fructe, legume sau alte surse de vitamine ai consuma, nu poţi beneficia de cantitatea necesară de micronutrienti.

Suplimentele cu vitamine luate ”după ureche” pot crește riscul de cancer

Acizii grași Omega 3 – necesari pentru cei care au un organism cu dezechilibre

De aceea a şi apărut pe piaţa o gamă extrem de largă de suplimente, cum ar fi de exemplu, grăsimile nesaturate – Omega 3. Aşa se explică probabil şi faptul că, de pildă, japonezii formează una dintre cele mai sănătoase naţiuni din lume. Cu toate că au avut două atacuri nucleare, cu toate că lucrează câte 18 ore pe zi, cu toate că sunt fumători înrăiţi – şi totuşi, paradoxal, au foarte puţine cazuri de cancer la plămâni, ei consumă din belşug peste (sursa de omega3), ceai verde natural, bun şi scump, în cantităţi foarte mari”, a explicat specialistul.

Echilbrul emoțional te ajută să-l regăsești și pe cel fizic

Orice problemă fizică începe de la emoţii, atunci când energia scade sau creşte excesiv. Dacă vei înţelege cum trebuie să ai grijă de sănătate, care sunt paşii şi de unde trebuie să începi, atunci vei avea un corp şi o minte sănătoase şi energie vitală din plin. Chiar dacă mai apar probleme de sănătate, vestea bună este că pentru orice problemă există şi leacuri.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com