Anunțul vine după ce președintele Klaus Iohannis a transmis că purtarea măștii va fi obligatorie după 15 mai în spațiile publice închise și în transportul în comun.

„Cu siguranță am discutat această chestiune de o săptămână. Purtarea măștii în spații închise e foarte utilă, preocuparea noastră a fost să susținem producători români care să introducă în fabricație măști chirurgicale. Avem deja instalate utilaje noi care au capacitate mare de producere, facem inventarierea companiilor care au cerut aprobare.

Vom încerca să asigurăm capacitatea deplină”, a spus Ludovic Orban, în urma unei vizite la Institutul Cantacuzino, unde a fost însoțit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, informează Ziare.com.

El a precizat că este posibil că prețul măștilor să fie plafonat, dar că este necesară o analiză înainte pentru a se asigura că o astfel de măsură nu ar duce la o penurie în privința produselor și să nu se ajungă la situația în care acestea ar fi vândute la negru.

„Trebuie să asigurăm o ofertă la nivelul cererii, să producem în România cât mai mult și să importăm ce nu producem suficient”, a punctat el, anunțând că Unifarm are peste 4 milioane de măști chirurgicale, adăugând că stocul de măști FFP 2 și FFP 3 este de câteva milioane.

Întrebat ce se va întâmplă cu persoanele cu venituri mici și care nu își vor permite să cumpere aceste măști, premierul a anunțat că vor încerca să găsească o soluție.

„Pentru cei vulnerabili vom încerca să găsim o formulă prin care să distribuim aceste măști, nu contra cost”, a punctat Orban.

Vezi și Medicul Tudor Ciuhodaru, ghid de utilizare corectă a măștii de protecție. Tot ce ai de făcut, pas cu pas, ca să fii în siguranță

Citește și: