dr.Vasalos„Modul în care te speli pe fata, machiajul pe care îl folosești, dar și ceea ce mănânci sau faci zi de zi pot anula efectele pozitive obținute prin diferite tratamente sau produse de îngrijire”., spune dr. Silvia Stănculescu-Vasalos, specialist chirurgie estetică.

Ce ai de făcut pentru a păstra cât mai mult sănătoasă pielea feței

1.Bea mai puțină cafea, pentru că unul din principalii vinovați pentru uscarea pielii și înmulțirea ridurilor este cofeina! Încearcă să te hidratezi foarte bine, astfel încât să atenuezi aceste efecte asupra pielii, mai ales dacă nu poți renunța la cafea.

2.Evită dușurile lungi și fierbinți, chiar dacă asta ne dorim toți după o zi grea de muncă. Și nu uita că apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei și înlătură uleiurile naturale produse de piele, determinând uscarea in exces.

3.Încearcă să dormi suficient! Somnul ajută la regenerarea celulelor și dacă vrei ca pielea ta să nu aibă un aspect obosit și tern, acordă atenția cuvenită orelor de somn.

4.Nu sări peste mesele principale ale zilei pentru că acest lucru duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Include zilnic în alimentația ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci) care ajută pielea să se refacă. De asemenea, redu cantitatea de sodiu din alimentație, deoarece acesta absoarbe umezeală din piele, lăsând-o uscată și fără viață.

5.Nu exagera cu exfolierea! Dacă apelezi la această metodă de îndepărtare a celulelor moarte mai mult de o data pe săptămâna asta înseamnă că accespti să îți agresezi pielea de bună voie și să contribui la degradarea ei. Repetată prea des această procedură nu face altceva decât să intensifice producția de sebum și apariția coșurilor.

6.Nu te epila cu ceară pe față! Mustața și excesul de păr facial sunt într-adevăr inestetice, însă această metodă este prea agresivă pentru pielea de la nivelul tenului, care e cu mult mai sensibilă decât cea de pe corp. În timp, vei observa cum ridurile și semnele de îmbătrânire a pielii vor fi evidente mult mai repede pentru că epilarea cu ceară este agresivă și poate traumatiza foliculii, rămânând cicatrici foarte greu de tratat.

7.Nu folosi perii de machiaj murdare! Chiar dacă nu te machiezi zilnic, obișnuiește-te să speli o data la câteva zile sau înainte de folosire periile de aplicare a machiajului și buretele pentru fond de ten. Altfel, riști să creezi un mediu propice pentru bacterii și te vei întreba de ce tenul tău a devenit problematic.

8.Demachiază-te zilnic! Chiar și în lipsa machiajului tenul tinde să acumuleze impurități care trebuie curățate atent pentru a regenera celulele și a păstra un aspect sănătos și luminos al tenului. După ce te demachiezi, spălarea feței cu apa este obligatorie, pentru că ajută la curățarea în profunzime a pielii și la revigorarea ei oferindu-i un aspect fresh.