La vârsta adolescenței, apare nevoia de a fi acceptat și plăcut de cei din jur. Din această cauză, se pot naște anumite complexe ori ușoare discomforturi. Acest lucru este accentuat și de influenta persoanelor publice, care este din ce în ce mai mare. Numeroase personalități sunt privite că un standard al frumuseții. Fapt ce le determină pe numerose adolescente să își dorească să arate ca ele.

Operațiile estetice la adolescenți sunt moft sau necesitate?

Așadar, adolescenții tind să găsească la aspectul lor defecte care de fapt nu există. A te simți bine în pielea ta și a te accepta este mai important decât asemănarea cu vedeta preferată. Acesta este un lucru cu care medicii esteticieni se luptă și pe care tinerii ar trebui să-l înțeleagă. Operațiile estetice la adolescenți nu sunt opțiuni de moment.

Alt motiv pentru care un adolescent își dorește o operație estetică este dat de resimțirea unei nevoi puternice de integrare. Dorința unei schimbări se poate naște în urma unor comentarii răutăcioase auzite în copilărie, acestea având un impact crescut datorat vârstei fragile și a dezvoltării personalității încă slab clădite.

Părinții trebuie să decidă serios

“Părinții au, în concluzie, o mare responsabilitate din acest punct de vedere, căci încrederea de sine nu este asigurată de o operație estetică, este nevoie și de multă susținere înainte și după luarea unei decizii finale. Alegerea trebuie să pornească de la o problemă reală și să fie una fermă, pe care să nu o regrete mai tarziu. Adolescența este, pana la urma, perioada în care ei se formează, se reinventează, până să-și dea seama cine sunt. Dacă într-adevar un adolescent își dorește o schimbare pentru a corecta o problemă sau pentru a se simți mai încrezător și își argumentează și persistă în alegerea făcută, atunci înseamnă că dorința este una reală.”, declară Dr. Ion Zegrea, medic primar Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă, Clinica Elysium.

Cel mai des întâlnită procedură din România în rândul adolescenților este rinoplastia. Această procedură are cel mai mare impact asupra tinerilor din punct de vedere emotional, scăzând nivelul de stres și îmbunătățind percepția despre sine. Urmează apoi injectarile cu acid hialuronic în buze, implantele mamare, reducția mamară și otoplastia.

Sursa foto: Shutterstock