Cel mai avansat din punct de vedere al testelor clinice este un vaccin experimental dezvoltat de CanSino Biologics Inc din Hong Kong și Institutul de Biotehnologie din Beijing, scrie Bloomberg, citat de Pro TV.

Celelalte două vaccinuri aflate deja în faza testării pe om sunt dezvoltate separat de producătorii americani Moderna și Inovio Pharmaceuticals, susține OMS.

Iar lucrurile avansează cu o viteză fără precedent, în condițiile în care coronavirusul pare să nu poată fi eradicat doar prin măsuri de izolare.

Cercetările clasice pentru un vaccin durează și 15 ani. Ce se întâmplă de această dată

Industria farmaceutică speră să comprime timpul necesar pentru găsirea unui vaccin la doar un an, în condițiile în care un astfel de produs este obținut, de obicei, în 10-15 ani.

Producătorii mari și mici de medicamente s-au angrenat în această cursă pentru descoperirea unui vaccin, cel mai eficient tratament împotriva Covid-19.

Giganți precum Pfizer și Sanofi au deja vaccinuri în studii preclinice.

CanSino a anunțat luna trecută că a primit aprobarea autorităților din China pentru a începe studiile pe om pentru vaccinul său.

Compania americană Moderna, care nu a scos încă un produs, a primit, de asemenea, în martie, aprobarea de a trece rapid la testele pe om, sărind peste anii de încercări pe animale, așa cum prevede legislația în vigoare.

La rândul său, Inovio a început săptămâna trecută testele pe oameni ale unui vaccin împotriva coronavirusului.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Vezi și Rafila, despre următorul vaccin antigripal: ”Va preveni co-infecția, în toamnă sau iarnă, cu virusul gripal și cu noul coronavirus”

Citește și: