Riscul reprezentat de epidemia de coronavirus în Germania a fost ridicat la nivel „înalt”, potrivit agenţiei germane pentru controlul bolilor, citată de DPA. Acest risc a fost anterior la nivel „moderat”.

Lothar Wieler a declarat că riscul a fost reevaluat în urma creşterii numărului de cazuri de infectare şi a avertizărilor primite din partea instituţiilor de sănătate publică şi a spitalelor. În plus, în cazul unui număr tot mai mare de infecţii nu se poate stabili o legătură cu cazurile cunoscute.

Până la urmă vom dobândi imunitate. Doar că nimeni nu știe când

Acesta e de părere că, în cele din urmă, aproximativ 60% până la 70% din populaţia lumii va fi infectată, se va vindeca şi va dobândi imunitate, însă este imposibil de apreciat cât de repede se va întâmpla acest lucru.

„Presupunerea noastră de lucru este aceea că va dura aproximativ doi ani”, a declarat el marţi într-o conferinţă de presă, adăugând că evoluţia depinde, de asemenea, de timpul necesar pentru dezvoltarea şi livrarea unui vaccin.

Nimeni nu știe câți oameni vor muri. În Germania, unul din cinci cazuri e grav

„Încă nu ştim care va fi rata de deces la final”, a declarat el reporterilor.

Lothar Wieler a precizat că, în lipsa măsurilor stricte de distanţare socială anunţate luni de cancelarul Angela Merkel, Germania s-ar putea confrunta cu milioane de cazuri de coronovirus. „Vrem să evităm acest lucru”, a spus el.

Specialistul a adăugat că spitalele ar trebui să crească de cel puţin două ori capacitatea în unităţile de terapie intensivă în contextul în care unul din cinci cazuri este grav.

Cancelarul german Angela Merkel a confirmat luni închiderea parţială”pentru o perioadă nedeterminată” a vieţii publice în Germania, îndemnându-şi totodată cetăţenii să renunţe la călătorii şi vacanţe.

Vezi și Semnal de alarmă al comunității științifice: Coronavirusul poate provoca 250.000 de decese în Marea Britanie și 1,2 milioane în SUA

Citește și: