Dacă te confrunți cu oboseala suprarenală, ai nevoie de multă răbdare și perseverență pentru a restabili echilibrul hormonal. Află care sunt remediile natutale și mici schimbări ale stilului de viață care te vor scapă de oboseala suprarenală.

Remedii naturale care te scapă de oboseala suprarenală. Vitaminele

Mai multe vitamine din complexul B au un rol important în metabolismul celular. Acestea îți vor ridica nivelul de energie chiar și atunci când suferi de oboseală suprarenală. Cele mai importante sunt B5, B6 și B12.

Aceste vitamine se găsesc în cereale integrale, produse lactate, ouă, carne roșie, stridii și fructe de mare. Poți opta și pentru un supliment alimentar, la sfatul medicului.

Oboseala cronică: remedii naturale

Remedii naturale care te scapă de oboseala suprarenală. Licorice Root

Licorice root este una dintre plantele adaptogene care te ajută să reglezi nivelul de cortizol din sânge. De aceea, ajută glandele suprarenale să secrete o cantitate normală de hormoni. Planta crește și nivelul hormonului DHEA, care combate stresul. În plus, crește nivelul de energie și crește rezistența.

Adaugă o linguriță de praf de licorice la o cană cu apă fierbinde. Acoperă și lasă la infuzat 10 minute, după care srtrecoară. Bea acest ceai de două-trei ori pe zi timp de o săptămână. Mai poți lua suplimente cu licorice, dar doar la sfatul medicului.

Atenție! Supradozajul poate crește tensiunea arterială.

Remedii naturale care te scapă de oboseala suprarenală. Uleiul de nucă de cocos

Uleiul virgin, organic din nucă de cocos poate ajuta la combaterea oboselii suprarenale și te va ajuta să ai suficientă energie de-a lungul unei zile.

Grăsimile sănătoase din uleiul de nucă de cocos se digeușor și îți dau imediat energie.

Mănâncă una-două lingurițe de ulei virgin de cocos zilnic. Poți să-l adaugi în sucuri naturale de fructe sau în cafea. Poate fi folosit și la pregătirea dulciurilor în loc de ulei sau margarină (în acest caz, adaugi mai puțin zahăr).

Citește mai multe despre oboseală inexplicabilă în dicționarul medical

Sursa foto: 123rf.com