Obiceiuri care îți pot distruge viața. Dependența de ecrane

Știm și noi că ecranul computerului sau cel al televizorului atrage ca un magnet. Din păcate, un magnet cu efecte negative asupra stării de sănătate. Fie că te destinzi la televizor ori te pierzi în mediul virtual pe laptop ori computer, aceste activități, deși în aparență distractive și relaxante, aduc cu ele oboseală oculară, kilograme în plus, dureri de spate, insomnii și, nu în ultimul rând, dependență.

Citește și: Opt obiceiuri care îți distrug pielea feței

Obiceiuri care îți pot distruge viața. Fumatul

Dacă ești fumătoare, mai mult ca sigur, pauza de țigară e sfântă! Din păcate, fumatul ajunge să fie
un fel de „terapie”, însă, știi prea bine că nu este cea mai sănătoasă. Nicotina este cea care determină „îmbolnăvirea” arterelor și favorizează apariția cancerului de piele și de plămâni. Găsește-ți
motivație să te lași de fumat și antrenează-ți bine voinîa. Dacă nu reușești să lupți singură cu viciul, nu ezita să ceri sfatul unui specialist în terapiile antifumat.

 

Obiceiuri care îți pot distruge viața. „Săritul” peste mese

Mănâncă regulat. Renunțarea la mese, în special la micul dejun, nu este o soluție pentru a-ți ține greutatea sub control. Practica înfometării va determina organismul să-și ia măsuri de siguranță, încetinind metabolismul pentru a-și conserva energia. În plus, din cauza stării de alertă, va stoca
grăsimile pentru „vremuri grele”.

 

Obiceiuri care îți pot distruge viața. Sedentarismul

În caz că, de obicei, îți petreci timpul liber pe canapea la televizor ori plimbându-te cu mașina, e cazul să tragi semnalul de alarmă. Consecințele nefaste nu vor întârzia să apară. Se vor înghesui pe lista cu probleme afecțiunile coloanei vertebrale, boli articulare, celulită și boli cardiace. Așa că, impune-ți să faci mișcare de cel puțin trei ori pe săptămână și mare atenție la pozițiile greșite, atunci când stai pe scaun.

Citește și: 5 lucruri care te împiedică să ai încredere în tine însăți

Obiceiuri care îți pot distruge viața. Necontrolarea stresului

Stresul creează un dezechilibru major în organism. În plus, provoacă în corp creșterea nivelului de cortizol. Numit și „hormonul stresului”, acesta este responsabil cu stocarea de grăsimi. Drept urmare, pe lângă faptul că te alegi cu kilograme în plus, stresul slă-bește mecanismele de apărare ale organismului tău și crește predispoziția la o serie de afecîiuni, de la banalele răceli, la cancer. În concluzie, caută să elimini factorii de stres din viața de zi cu zi și rezervă-ți, cât poți de des, câte o porție de relaxare.

 

Obiceiuri care îți pot distruge viața. Somnul insuficient

 

Nopțile pierdute sau orele mult prea puîine de somn își pun, în mod decisiv, amprenta asupra sănătății. Află că, pe termen lung, lipsa somnului îți va șubrezi starea de sănătate și, astfel, în mod inevitabil, îți va scurta speranța de viaîă. Organismul va fi din ce în ce mai slăbit și astfel ajungi să te confruți cu un risc sporit de apariție a infecțiilor, afecțiunilor cardiace, atacurilor cerebrale ori cancerului. Nu uita că, pentru a te menține în formă, ai nevoie de 7-8 ore de somn pe noapte.

Citește și: 14 moduri să tratezi insomnia în sarcină fără medicamente

Obiceiuri care îți pot distruge viața. Alimentația de tip fast food

Alimentația de tip fast food și abuzul de dulciuri adaugă calorii fără a-ți hrăni cu adevărat corpul. De aici, creșterea în greutate și, paradoxal, anemia și alte boli care semnalează carențe în alimentație. În plus obezitatea este principala cauza a unor maladii cronice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, accidentele vasculare cerebrale si unele forme de cancer.

Sursa foto: 123rf.com