„Credem ca putem livra un tratament complet pentru cancer in decurs de un an”, a declarat cercetatorul Dan Aridor.

„Tratamentul nostru va fi eficient din prima zi, va dura cateva saptamani, iar efectele secundare ori nu vor fi, ori vor fi minime”, a mai spus acesta, mentionand ca, in ceea ce priveste costurile, acestea vor fi cu mult mai mici decat in cazul altor tratamente pentru cancer.

Tratamentul se numeste MuTaTo si este, practic, un antibiotic pentru cancer. Cercetatorii au vrut sa inteleaga de ce alte tratamente nu functioneaza sau, dintr-un anumit moment, devin ineficiente.

Au descoperit ca cele mai multe tratamente ataca o tinta specifica, cum ar fi celula canceroasa. Tratamentele esueaza pentru ca au loc mutatii, evitandu-se atacul tratamentului. Asa ca, chiar daca la inceput tratamentul parea eficient, de la un anumit moment el nu mai da niciun fel de rezultate.

Insa MuTaTo va functiona chiar si in cazul aparitiei acestor mutatii, da asigurari omul de stiinta.

Deocamdata, insa, tratamentul a fost testat doar pe soareci. Urmeaza testele de laborator si, daca rezultatele vor fi cele scontate, abia apoi va fi testat pe om. Prin urmare, ar putea trece 10, chiar 15 ani pana ce aceste teste vor fi finalizate, iar tratamentul sa ajunga efectiv pe piata.

Vezi si A fost tratat 5 ani pentru un cancer pe care nu l-a avut niciodată. Tratamentul l-a și îmbolnăvit

Citeste si: